ХРОНІКА

22.06.2012

Теніс

Жоден із українців не подолав кваліфікаційне сито Уїмблдонського турніру. У другому раунді відбору Юлія Бейгельзімер програла француженці Клер Орель–Фойєрштайн (7:5, 3:6, 4:6), а Ольга Савчук — росіянці Катерині Бичковій (4:6, 5:7).

Змагання основної сітки в передмісті британської столиці почнуться в понеділок.

* * *

Найкращий тенісист України Олександр Долгополов не виступатиме на літніх Олімпійських іграх–2012. Про це киянин написав на своїй сторінці в інтернеті, не пояснивши при цьому причину. Хоча високий рейтинг Сашка дозволяв йому їхати до Лондона.

Баскетбол

Чемпіон України, «Донецьк», знову зіграє у кваліфікаційному раунді Євроліги. Щоправда, до основного етапу з відбіркового потрапить лише один із восьми учасників турніру.

Шахи

Українка Катерина Лагно програла другу партію поспіль на Гран–прі ФІДЕ серед жінок у Казані — цього разу білими фігурами фіналістці чемпіонату світу Хампі Конеру з Індії. Після дев’яти турів донеччанка, маючи 4,5 очка, опустилася на шосте місце. Лідирує ж Конеру, в якої шість пунктів.

Олімпізм

Експертна комісія НОК нагородила стрибунку у воду Юлію Прокопчук відзнакою «найкраща спортсменка травня», а її наставника Андрія Руденка — визнала найкращим тренером. Нагадаємо, на ЧЄ броварчанка Прокопчук виграла золоту й срібну медалі.

* * *

Виконком Національного олімпійського комітету України затвердив рішення позбавити Володимира Геращенка посади генерального секретаря і взагалі членства в НОК. Нагадаємо, скандал почався з того, що британські журналісти викрили українського спортивного функціонера на спробах продати спекулянтам квитки на Олімпіаду–2012. Спеціальна комісія визнала, що Геращенко своєю неприпустимою поведінкою зашкодив іміджу як національного, так і міжнародного олімпійського руху. При цьому чиновник не мав повноважень займатися одноосібно розподілом квитків, і всі вони розповсю­джуються в Україні легальними каналами.