Повернення «грошового вітру»

21.06.2012

Мабуть, це весела і приємна справа — ловити грошові купюри, що кружляють у повітрі, та підбирати з землі загублені кимось банкноти, які носить вітер. Що б ви робили, якби потрапили в таку ситуацію? А якби гроші були вашими?..

Описаний випадок днями насправді трапився в Англії, в місті Манчестер. Такий собі Селфорд Баррі Іствуд зайшов у банк, зняв із картки тисячу фунтів стерлінгів, а коли вийшов на вулицю — спіткнувся, впав, упустив усю цю готівку... і гроші понесло сильним поривом вітру.

«Я подивився вгору та навколо й побачив, як банкноти кружляють в повітрі. Я вже подумав, що втратив їх остаточно. Люди підстрибували й хапали гроші, а я думав: вони ж тільки що були в мене...» — поділився спогадами чоловік. За зізнанням Іствуда, він неабияк здивувався, коли перехожі почали масово повертати йому спіймані купюри.

Баррі навіть не довелося ловити і збирати гроші самому — цю роботу за нього виконали земляки. Закінчивши «прийом готівки», роззява сів у своє авто і став рахувати банкноти. Виявилося, що зняту з рахунку суму повернуто майже повністю — Іствуд втратив лише 20 фунтів. Як повідомляє Бі–Бі–Сі, крім грошей, чоловікові також повернули гаманець із документами і банківською карткою, який випав у нього з рук під час падіння.

Щасливий Баррі Іствуд підкреслив, що цей випадок «повернув йому віру в людей».