«Срібло» для комплекту

21.06.2012
«Срібло» для комплекту

Українські шаблістки на чолі з Ольгою Харлан знову програли росіянкам. (Фото з сайту www.Daylife.com.)

Якщо спортивна Україна чекає перемог від футболістів як подвигу, то звитяги нашої жіночої команди шаблісток останнім часом сприймаються як буденність. У день, коли підопічні Олега Блохіна не змогли подолати груповий етап Євро, українська четвірка в складі Ольги Харлан, Олени Хомрової, Олени Жовнір та Галини Пундик змагалася за золоті нагороди чемпіонату Європи, який учора завершився в італійському місті Ліньяно.

Підопічні Гарніка Давидяна, посіяні на турнірі під другим номером, без проблем підтвердили свій рейтинг, вийшовши до фіналу. На шляху до нього наші дівчата здолали угорок (45:34) та непоступливих господарок–італійок (45:42).

В останні роки практично жоден «золотий» бій європейської чи світової першості не проходить без українських шаблісток, а опонує їм із такою ж регулярністю команда Росії, кольори якої захищають Діна Галіакбарова, Юлія Гаврилова, Катерина Дяченко та лідер світового рейтингу Софія Велика. Трохи прикро, але переможницями цих дуелей майже завжди стають саме росіянки. Ось і цього разу українська четвірка не встояла перед Великою і Ко. Хоча в індивідуальних змаганнях у Ліньяно, нагадаємо, «золото» здобула наша лідерка Ольга Харлан, а Софія Велика до фіналу не пробилася.

Зазвичай україно–російське командне протистояння має напружений характер — перевага переможниць становить усього один–два бали. Однак позавчора наші дівчата поступилися з відчутнішим рахунком — 37:45.

Хай там як, але, отримавши «срібло», українська команда шаблістів здобула повний комплект нагород ЧЄ–2012. В «індивідуалці», крім «золота» Харлан, бронзову медаль здобув Андрій Ягодка в чоловіків.

У передостанній день турніру за нагороди також боролася й українська команда рапіристів, проте їхніх зусиль вистачило лише для фінішу на восьмій позиції.