З небес — на землю Донецька

15.06.2012

Сьогодні збірна України проведе свій другий матч на Євро–2012 — на «Донбас–арені» проти французів. Перед відльотом зі столиці до Донецька керманич нашої команди Олег Блохін дав прес–конференцію на стадіоні «Динамо».

— Не розумію, чому журналісти вважають, що в нас повинна бути ейфорія. Ми виграли всього один матч, і якщо програємо два наступні, то перемога над шведами нічого не вартуватиме. На розборі тієї гри деякі хлопці були здивовані, що я висловлював претензії. Але ж ми чимало помилялися і в останні 10 хвилин ледь не втратили те, заради чого працювали попередні 80. У наступних матчах нам не дадуть створювати так багато голевих моментів, тому треба покращити їх реалізацію. Та і в захисті грати надійніше, — наставник «синьо–жовтих» був налаштований серйозно.

Тренер не погодився з припущенням, що наприкінці зустрічі зі шведами команда «підсіла» фізично. На його думку, неприємності виникали не через це, а тому, що хлопці порушували дисципліну й у доданий час побігли забивати третій м’яч замість того, щоб берегти позитивний рахунок.

Цілком імовірно, що в стартовому складі на матч із Францією будуть зміни, адже за три дні не всім вдається добре відновитися. До того ж, на думку фахівця, всі гравці виклалися «по повній».

Також Блохін пообіцяв, що його підопічні постараються змінити невтішну статистику виступів збірної в Донецьку. Попри те, що там зараз спека до 37 градусів, наш тренерський штаб вирішив залишитися тут до наступного двобою з англійцями, а не вертатися після сьогоднішньої гри на базу під Києвом. Мешкатиме збірна на базі «Металурга».