Розлучення через 115 років шлюбу

14.06.2012

115 років прожили у шлюбі закохані Польді й Бібі, перш ніж наважилися на розлучення. Ця історія здається не такою неймовірною, якщо знати, що Польді й Бібі — гігантські черепахи. Як повідомляє Discovery News, пара рептилій із природного парку Нарр, що в Австрії, жила «душа в душу» понад сторіччя. Проте нещодавно доглядачі вольєра помітили, що черепахи приділяють одне одному дедалі менше уваги. А згодом «подружжя» й узагалі перестало спілкуватися, «розбігшись» по різних кутках.

За словами директора зоопарку Хельги Хапп, першою зневагу до свого багаторічного супутника почала виказувати Бібі. Коли Польді намагався продемонструвати ніжність до «дружини», та спершу на нього нападала й кусалася, а згодом почала просто уникати самця. Співробітники парку рептилій намагалася «помирити» підопічних: влаштовували для них спільні прогулянки, «романтичні вечері» з усілякими смаколиками, та все марно. Зрештою пару довелося розселити.

Тепер Бібі виглядає цілком щасливою й задоволеною життям, а от Польді на самоті нудьгує. Разом із подругою він прожив усе життя — відтоді, як вилупився з яйця. За словами зоологів, той факт, що після стількох років взаємин вони «посварилися» — унікальний. Гігантські черепахи можуть доживати до 150 років.