ЄВРОМОЗАЇКА–2012

14.06.2012

На прес–конференції, присвяченій підсумкам перших днів Євро в Україні, директор місцевого оргкомітету турніру Маркіян Лубківський заявив, що УЄФА позитивно оцінює перебіг Чемпіонату Європи, й відзначив, що відвідуваність матчів на чотирьох стадіонах країни становить 98%.

За словами віце–прем’єр–міністра, міністра інфраструктури Бориса Колесникова, в порівнянні з чотирма першими днями турніру в усіх аеропортах приймаючих міст спостерігається збільшення кількості заявок на прийом чартерних рейсів. Така динаміка, очевидно, пов’язана з позитивними враженнями туристів, що вже відвідали Україну, й розрекламували нашу державу серед своїх співвітчизників.

Також пан Колесников повідомив, що за чотири дні чемпіонату потік автомобілів, які перетинають український кордон, збільшився на 55—60 тисяч за добу.

* * *

Станом на вчора на офіційному порталі УЄФА з продажу квитків залишалися доступними так звані перепустки на місця з обмеженою видимістю, вартістю 30 євро, на матч групового етапу між збірними Франції та Швеції, який відбудеться 19 червня в Києві.

* * *

Учора кронпринц Данії Фредерік та його дружина чартерним рейсом прибули до Львова. Пройшовши разом із уболівальниками митницю, ввечері вони відвідали матч своєї збірної. Це перший візит поважних іноземців до України. Нагадаємо, що перед стартом турніру більшість європейських політиків заявляла, що ігноруватиме українську частину Євро.

* * *

Повертаючись додому після перемоги над шведами, Андрій Шевченко потрапив у ДТП. У його «Порше», де перебувала дружина та діти, на перехресті ззаду врізався джип. На щастя в аварії ніхто не постраждав, але перш ніж залишити місце пригоди, Шеві довелося роздати купу автографів.