ХРОНІКА

06.06.2012

Футбол

Олег Лужний залишив табір київського «Динамо», де він був помічником Юрія Сьоміна, і погодився очолити сімферопольську «Таврію» після відставки Семена Альтмана з посади головного тренера. Інформацію про прихід Лужного підтверджували в кримському клубі, але до вчорашнього вечора анонсований контракт ще не було підписано.

Футзал

Кубок України. «Фінал чоти­рьох» (Івано–Франківськ). Півфінали. «Локомотив» (Харків) — «Титан–Зоря» (Покровське) — 4:1, «Ураган» (Івано–Франківськ) — «Енергія» (Львів) — 1:1 (пен. — 6:7).

Фінал. «Локомотив» — «Енергія» — 1:2.

Львів’яни випередили харків’ян і в чемпіонаті, і в Кубку країни.

По завершенні сезону керівники клубів назвали лауреатів сезону. Найкращий воротар — Євген Іваняк («Локомотив»), бомбардир — Максим Павленко, гравець — Валерій Легчанов (обидва — «Енергія»), молодий гравець — Володимир Разуванов («ЛугТК»), тренер — Станіслав Гончаренко («Енергія»).

Легка атлетика

Українка Ольга Саладуха виграла другий поспіль турнір у стрибках потрійним. Цього разу чемпіонка світу й Європи тріумфувала в Римі на етапі найпрестижнішої серії змагань — «Діамантової ліги» — з результатом 14,75 м.

Баскетбол

Жіноча збірна України на турнірі у Льєжі (Бельгія) провела три товариські матчі. Підопічні Вадима Чечуро поступилися господаркам і британкам (74:83), але зуміли переграти німкень (83:77).

13 червня в Южному українки стартують у кваліфікації на ЧЄ–2013 поєдинком проти команди Бельгії.

* * *

Головний тренер «Донецька» Саша Обрадович, який упродовж двох останніх років приводив команду до срібних і золотих медалей чемпіонату України, залишає клуб і в наступному сезоні тренуватиме берлінську «Альбу». За німецьку команду серб виступав ще як гравець.

* * *

НБА. «Плей–оф». Фінали конференцій. Захід. «Оклахома» — «Сан–Антоніо» — 102:82, 109:103, 108:103 (серія до чотирьох перемог — 3:2). Схід. «Бостон» — «Маямі» — 101:91, 93:91 (серія — 2:2).

Хокей

НХЛ. Кубок Стенлі. Фінал. «Нью–Джерсі» — «Лос–Анджелес» — 1:2 ОТ (Понікаровський «Н» — 17 хв., 3 кидки, «0»), «Лос–Анджелес» — «Нью–Джерсі» — 4:0 (Понікаровський — 13 хв., «–1»; серія до чотирьох перемог — 3:0).

Шахи

У Батумі (Грузія) триває чемпіонат світу серед жінок у матчах зі скороченим контролем часу. У турнірі зі «швидких» шахів перемогла болгарка Антоанета Стефанова, яка в 11 партіях за швейцарською системою набрала 8,5 очка. Росіянка Олександра Костенюк, Хампі Конеру з Індії та українка Катерина Лагно назбирали по 8 балів, але за додатковими показниками донеччанка опинилася за межею призерів.

Наталія Жукова розташувалася на 14–й позиції, Ганна Ушеніна — на 22–й, Марія Музичук — на 30–й.

Сьогодні шахістки визначать найкращу в бліці.