400–кілограмова біда

29.05.2012

Тридцять рятувальників, робітників–монтажників, будівельників, пожежників і поліцейських упродовж восьми годин допомагали 19–річній мешканці Великобританії Джорджії Девіс вибратися з будинку в лікарню. Проблема дівчини в її вражаючій вазі – Джорджія важить 400 кілограмів, через це практично не встає з ліжка. Як повідомляє РІА «Новості», рятувальна бригада була змушена розібрати дві стіни котеджу і витягнути вікно, аби винести дівчину. Щоб на це «шоу» не збіглися цікаві, довелося перекрити вулицю та заховати будинок Джорджії за брезентовими щитами.

Журналістам не вдалося з’ясувати діагноз великої пацієнтки, проте вони припускають, що він пов’язаний із її надмірною вагою. «Вона надто велика, щоб вийти на вулицю самостійно, тому довелося ламати стіни. Це її трагедія. Дівчина перепробувала всі способи схуднення, навіть їздила на спеціальні тренінги в США і сиділа на тисячі дієт. Але нічого не допомогло», — розповів журналістам один із сусідів дівчини.

Нещодавно на своїй сторінці у «Фейсбуці» Джорджія написала, що змушена постійно лежати в ліжку через проблеми зі здоров’ям. Ходити і навіть сидіти вона практично не може – від надмірного навантаження одразу починають боліти ноги та спина. У 2008 році, коли дівчина важила 210 кілограмів, лікарі поставили перед нею умову скинути «127 кілограмів або померти». Тоді дівчина за дев’ять місяців під наглядом фахівців академії дієти з США схудла майже вдвічі. Проте, повернувшись удома до своїх харчових звичок, вона набрала всі свої втрачені кілограми і навіть більше.