Щоб не збився приціл

29.05.2012
Щоб не збився приціл

Маркіян Івашко трохи не дотягнув до «бронзи» в індивідуальному турнірі, зате зробив це з партнерами по команді. (з сайту Львівського відділення НОК.)

Думається, маючи стабільні здобутки на світовому рівні, наші стрільці з лука на 20–й першості континенту могли розраховувати більше, ніж на одну медаль. Утім це досягнення вони повторювали на двох попередніх подібних змаганнях. Та й усі розуміють, що головний старт року для представників олімпійських видів спорту ще попереду, а тому всі турніри, які йому передують, мають статус підготовчих, і на їхніх результатах акцентувати велику увагу не треба. Звісно, це стосується тих, хто вже мав олімпійські перепустки, а українці перед ЧЄ належали до цієї невеличкої когорти обраних.

Результатом «тренувань із підвищеною відповідальністю» наших на Олімпійському стадіоні Амстердама стали бронзові нагороди в командному турнірі чоловіків у стрільбі з класичного лука. В 1/8 фіналу Маркіян Івашко, Віктор Рубан і Дмитро Грачов здолали сусідів–поляків (213:208), у наступному раунді — французів (210:208), а от у півфіналі поступилися голландцям (214:219). Зате в сутичці за третє місце підопічні Віктора Сидорука «перестріляли» британців (204:200). Господарі ж так розійшлися, що у вирішальній дуелі здолали срібних призерів Олімпіади–2008 — італійців.

В індивідуальних змаганнях найкраще серед «синьо–жовтих» виступив Івашко, якому днями виповнилося 33 роки. Із турнірної сітки львів’янин почергово вибив чеха Гудеца (6:0), молдованина Олару (6:0), румуна Чорнея (6:5), француза Превоста (6:0) та італійського призера Олімпіади Несполі (6:4). А от сил на півфінал і двобій за третю позицію в Маркіяна забракло — він з однаковим рахунком 1:7 поступився голландцеві Ван Дер Вену й французові Фашерону.

Олімпійський чемпіон Рубан також почав успішно, здолавши грека Паравасілеоу (6:2), болгарина Велікова (7:1) і голландця Ван Дер Берга (6:4). Проте в 1/8 фіналу в харків’янина збився приціл, і він нічого не зміг протиставити росіянинові Цингуєву (0:6).

А 28–річний львів’янин Дмитро Грачов програв у першій же дуелі «плей–оф» швейцарцеві Фаберу — 4:6.

Жіноча команда, переживаючи зміну поколінь, не змогла виступити успішно. Досвідчена Катерина Палеха й молоді Анастасія Павлова та Лідія Січеникова легко розібралися з турчанками (205:196), але у чвертьфіналі показали низький результат і спіткнулися на німкенях (191:201). Суперниці ж у підсумку дісталися «бронзи».

В особистих змаганнях 19–річна Січеникова з Чернівців виграла в німкені Вінтер (6:0) та ірландки Рейді (7:3), але у чвертьфіналі поступилася данці Крістіансен (4:6). Ця ж скандинавка двома колами раніше перекрила шлях і 17–річній Анастасії Павловій із Херсона (4:6). Катерина Палеха капітулювала вже в стартовій зустрічі — перед француженкою Котрі (4:6).