ХРОНІКА

29.05.2012

Кульова стрільба

На етапі Кубка світу в Мюнхені українка Дарина Шарипова посіла третє місце в стрільбі з пневматичної гвинтівки з 10 метрів.

Стендова стрільба

На чемпіонаті Європи, який завершився в кіпрській Ларнаці, українська збірна так і залишилася з єдиною медаллю юніорок у командних змаганнях. В останньому виді програми, де наші брали участь, одесит В’ячеслав Науменко в стрільбі по траншейному стенду (трапу) показав 51–й результат.

Теніс

У другому колі парного розряду на ґрунтовому турнірі WTA в Брюсселі українка Катерина Бондаренко й румунка Моніка Нікулеску переграли угорсько–хорватський дует Маросі/Юрак (6:1, 7:6), але у півфіналі поступилися польсько–китайському союзу Росольська/Жен (3:6, 6:7).

Футзал

Оформити чемпіонство львів’яни змогли лише в останньому турі.

Чемпіонат України. Екстра–ліга. Матчі 28–го туру. «Енергія» — «Єнакієвець» — 5:2, «ЛугТК» — «Локомотив» — 1:4.

Підсумкове становище після 24 матчів: «Енергія» — 56, «Локомотив» — 55, «Ураган» — 39, «Єнакієвець» — 31, «ЛугТК» — 25, «Кардинал» — 23, «Моноліт» — 10.

Хокей

НХЛ. Кубок Стенлі. Фінал Східної конференції. «Нью–Джерсі» — «Рейнджерз» — 3:2 ОТ (Понікаровський «Н» — 12 хв., 0+1, 2 кидки, «+1», 2 хв. штр.; Федотенко «Р» — 13 хв., 1+0, 3 кидки, «+1», 2 хв. штр.). Серія до чотирьох перемог — 4:2.

Другий гол колишнього киянина Руслана Федотенка у «плей–оф» не врятував «рейнджерів» від фатальної поразки. Ще один українець, Олексій Понікаровський, на початку овертайму віддав гольову передачу на Адама Енріке, закинута шайба якого вивела до фіналу Кубка Стенлі «Нью–Джерсі». Вирішальну серію проти «Лос–Анджелеса» «дияволи» почнуть 30 травня.

Шахи

Матч за звання чемпіона світу (Москва, 10–та й 11–та партії). Гельфанд (Ізраїль) — Ананд (Індія) — дві нічиї (загальний рахунок — 5,5:5,5).