Достроковий ендшпіль

29.05.2012
Достроковий ендшпіль

В’ячеслав Кравцов із «Донецька» (ліворуч) і Метью Уолш з «Азовмашу» подарували глядачам справжнє видовище. (з сайту БК «Донецьк».)

Після двох поразок у фінальній серії вітчизняної суперліги головний тренер «Азовмашу» Лука Бекі обіцяв на своєму майданчику дати бій «Донецьку». І підопічні італійського фахівця справді старалися в цьо­му дербі Донецької області: у третьому матчі вони поступилися з різницею всього в три очки, а в четвертому — у п’ять.

Причому минулого четверга в зустрічі, яка, як виявилося, була останньою у фіналі, маріупольці впевнено вигравали по ходу поєдинку — «+19» після першої половини. Але потім господарі примудрилися провалити четверту чверть із різницею «–15» і фактично самі вирили собі яму. І, думається, відсутність через травму одного з лідерів колективу Олексія Печерова не може служити виправданням дострокового завершення сезону в очах 3000 уболівальників на трибунах власної арени.

«Ми добре провели першу половину, але на другу нам просто забракло сил. Ми втратили впевненість і невдало діяли в захисті», — резюмував азовець Артур Дроздов.

«Я вже майже забув, як це — бути чемпіоном, бо п’ять років не отримував титулу. Після програного минулорічного фіналу ми не зупинилися, й тепер, вважаю, цілком заслужили золоті медалі», — радів перемозі наставник «Донецька» Саша Обрадович. Серб також згадав вихід своєї команди до чвертьфіналу Єврокубка й сказав, що повністю амбіції в Старому світі клуб іще не реалізував.

Так само не знадобилося проводити всі передбачені регламентом матчі в серії за бронзові медалі. Після того, як «Будівельник» і «Ферро» обмінялися перемогами в Києві, в Запоріжжі господарі двічі поспіль узяли гору й минулої п’ятниці підбили підсумок протистояння — 3:1. Команда Кирила Большакова повернула собі «бронзу», здобуту в 2010 році, але втрачену торік у дуелі з «Говерлою».

Одразу ж по завершенні сезону було названо найкращих баскетболістів. Найкориснішим гравцем і найкращим розігруючим визнали захисника «Донецька» Рамела Каррі, найкращим атакувальним оборонцем — Ренді Калпеппера («Ферро»), легким форвардом — Метта Уолша («Азовмаш»), потужним форвардом — Річарда Гуїнна («Ферро»), центровим — В’ячеслава Кравцова («Донецьк»).

ТАБЛО

Українська чоловіча суперліга. «Плей–оф». Фінал. «Азовмаш» — «Донецьк» — 79:84 (23:24, 28:8, 19:28, 9:24; Уолш (21) — Стояновськи (18)). Серія до чотирьох перемог — 0:4.

За третє місце. «Ферро» — «Будівельник» — 99:88 (24:18, 24:33, 19:18, 32:19; Калпеппер (36) — Морлі (24)). Серія до трьох перемог — 3:1.

 

А ТИМ ЧАСОМ…

Український центровий «Індіани» Кирило Фесенко в жодному матчі «плей–оф» так і не зіграв.

НБА. «Плей–оф». 1/4 фіналу. Східна конференція. «Бостон» — «Філадельфія» — 85:75 (серія до чотирьох перемог — 4:3), «Індіана» — «Маямі» — 93:105 (серія — 2:4).

1/2 фіналу. Захід. «Сан–Антоніо» — «Оклахома» — 101:98 (серія — 1:0).