Усі смертні. І Хаус теж

24.05.2012
Усі смертні. І Хаус теж

Цього тижня на американському телеканалі Fох вийшла остання серія «Доктора Хауса». Серіал, який привертав увагу глядачів упродовж семи років, завершився хепі–ендом. Хоча шанувальники «Доктора» були налаштовані на найгірше. За сюжетом, в останньому, 177–му, епізоді лікар опинився в непростій ситуації — йому загрожувало тюремне ув’язнення через смерть пацієнта. Та й сама серія називалася не надто оптимістично — «Всі смертні».

Для всіх головний герой таки «помирає» — поліція знаходить обгорілі останки людини з документами на ім’я Хауса і робить висновок, що Грегорі Хаус загинув. І поки всі відходять від цієї шокуючої звістки (в тому числі й глядачі), в останніх кадрах стрічки головний герой мчить на своєму мотоциклі разом із найкращим другом доктором Уїлсоном у невідомість.

Останньому епізоду передував фільм про серіал, який подивилися понад 80 мільйонів глядачів у 66 країнах світу. Завдяки цьо­му «мило» потрапило до Книги рекордів Гіннесса. Нагадаємо, що перша серія «Доктора» вийшла на екрани в листопаді 2004 року й одразу підкорила серця глядачів. До речі, в Україні перший сезон Хауса стартував у 2007 році на каналі ICTV, проте високих рейтингів, як це не дивно, не мав. І лише через рік, коли його стали «крутити» на СТБ, Хаус нарешті завоював прихильність аудиторії.

«I глядач, і доктор стомилися», — так пояснюють продюсери рішення завершити проект. До того ж Х’ю Лорі хоче сконцентруватися на музичній, а не акторській кар’єрі — він є вокалістом у рок–групі Band From TV. Утім... Пам’ятаєте улюблену фразу Хауса? «Всі брешуть!». Хто знає, може, й творці серіалу прибріхують про його кінець? Щоб через рік ошелешити глядачів, які скучили за доктором, фразою: «Хаус повертається!».