Золотий мільярд «Злих пташок»

15.05.2012

Популярна гра для мобільних телефонів Angry Birds («Злі пташки») побила всі рекорди й подолала рубіж в 1 мільярд завантажень з інтернету. Про це повідомила фінська компанія–розробник Rovio в ролику, розміщеному на офіційному відеоканалі фірми.

Компанія оголосила про мільярд закачок «Енгрі бьордз» через кілька днів після того, як опублікувала свій фінансовий звіт за 2011 рік . Із цього документа випливає, що минулого року простенькі, але хітові «Злі пташки» принесли розробникам 67,6 млн. доларів. Це в десять разів більше порівняно з 2010 роком.

До згаданого мільярда входять всі версії мобільної гри–«стрілялки» — від просто «Енгрі бьордз» до тих самих «Пташок у космосі», чий дебют відбувся 22 березня.

Незважаючи на те, що Rovio випустила кілька різних варіантів гри, наповнення проекту істотно не змінювалося. В процесі забави гравцеві потрібно порозбивати круглих зелених свиней (або мавп чи клітки з папугами — як у версії Rio) за допомогою різнокольорових пташок. У цих «снарядів», які вистрілюють із рогатки, є різні властивості — вони можуть вибухати, прискорюватися, розлітатися на частини тощо. У моделі Angry Birds Seasons події прив’язані до різних пір року. У «свіжих» Angry Birds Space особливо­стей найбільше — там також потрібно атакувати зелених поросят, однак у космосі на траєкторію польоту птахів–«снарядів» впливає сила тяжіння навколишніх об’єктів.

Першу версію мегапопулярної аркади фінські розробники випустили в 2009 році для телефонів типу iPhone. Пізніше гру пристосували для операційних систем Android, Mac, PC, ігрових консолей та зробили додатком для Facebook.