Про дешевий і не мрійте!

05.05.2012

Ілюзії команди Віктора Януковича на якусь свою особливу роль у діалозі з Москвою та міфічні преференції, які звідси можуть випливати, розвіюються з кожним днем. Днями обраний президент Росії, зустрічаючись з журналістами, пояснив, що він не бачить необхідності змінювати стратегію і тактику розмови з Україною. І не бачить жодних підстав для зменшення ціни на газ, яка для нашої країни є чи не найвищою серед інших європейських споживачів.

ВВП також шалено обурюють натяки його українських друзів, що, мовляв, контракт між ним і Юлією Тимошенко було підписано незаконно. «Я вже формулював своє ставлення до цієї справи, — сказав Путін. — Перед тим як підписати угоду про постачання газу до України, наші юристи дуже скрупульозно все перевірили. Підписані угоди повністю відповідають законодавствам Російської Федерації та України». І наголосив: перед тим як Росія підписує будь–який документ, її юристи дуже уважно вивчають закони країни–партнера, «щоби гарантувати нас від будь–яких ризиків при виконанні контракту».

Раніше, нагадаємо, Володимир Путін за­пропонував прийняти на лікування Юлію Тимошенко, яку в нашій країні засудили за її газовий контракт із Путіним.