Як Нудне із Занудним побраталися

04.05.2012

«Як ви яхту назвете, так вона і попливе» — вчив капітан Врунгель. А що робити, якщо «невезучу» назву має цілий населений пункт? Одна справа — народитися в селі Щасливому, й зовсім інша — в якихось Безрадичах. Через «топографічну несправедливість» деякі селища навіть змінюють назву — скажімо, до такого кроку збирається вдатися село Fucking в Австрії. Німецькою мовою в цій назві немає нічого особливого, зате іноземні туристи регулярно цуплять табличку, що стоїть на в’їзді, — «міжнародною» англійською Фукінг звучить дуже непристойно.

Але трапляються й інші випадки. Американське село Боринг (Boring означає «Занудне») й шотландське Далл (Dull — англійською «Нудне» або «Тупе») вирішили налагодити відносити і стати селищами–побратимами. Ідея подружити два населені пункти належить мешканці Шотландії, яка нещодавно відпочивала в штаті Орегон у США і під час велосипедної прогулянки заїхала в Боринг. Після повернення на батьківщину вона звернулася до «сільради» Далла і розповіла про існування Боринга. Владі «Нудного» ідея сподобалася, і після звернення до «Занудного» заокеанського побратима селища вирішили дружити. Очікується, що офіційний статус побратимів буде затверджено 5 червня.

При цьому Далл — хутірець, на якому мешкає близько 50 людей. Там немає навіть магазину, тож мешканцям доводиться закуповувати провізію в сусідніх селах. Натомість Боринг, розташований за 30 км від столиці штату Орегон, Портленда, — це фактично повноцінне місто, де мешкає близько 13 тисяч осіб.