Об’єднана опозиція має перевагу

26.04.2012

До об’єднання навколо «Регіонів» партій, які підтримують Президента Януковича (наприклад, приєднання партії «Сильна Україна» до ПР), позитивно ставляться 23,4% українських виборців, негативно — 20,6%, байдуже — 44,6%.

Рішення партій «Батьківщина», «Фронт змін» та ін., які входять до Комітету опору диктатурі, про участь у виборах до ВР єдиним фронтом і формування єдиного списку кандидатів від опозиції на «мажоритарці» підтримують 30,3% , не підтримують — 15,1%. Байдуже — 42,8%.

Такі дані соціологічного опитування*, проведеного цими днями Центром Разумкова.

За єдиного кандидата від опозиції у мажоритарному окрузі готові проголосувати 23,3% опитаних, за кандидата від влади — 16,3%, за незалежного — 9,1%. Для 35,8% належність кандидата до влади чи до опозиції не є визначальною.

Упевненість у тому, що вони візьмуть участь у виборах до Верховної Ради, висловили 35,5% респондентів; ще 30,6% відповіли, що «скоріше за все» взяли б участь у виборах, якби вони відбувалися найближчим часом. Кожен дев’ятий опитаний (10,9%) упевнений, що не прийде на вибори, а 9,1% респондентів «скоріше за все» не пішли б на вибори.

Рейтинги партсписків засвідчують зростання підтримки націоналістів Тягнибока та партії Королевської, що відкололася від БЮТ.