ХРОНІКА

25.04.2012

Футбол

Воротар «Динамо» Олександр Шовковський, який отримав ушко­дження плеча в матчі з «Волинню», не зможе взяти участі в іграх чемпіонату України, що залишилися. За підсумками понеділкового мед­обстеження лікарі клубу ухвалили рішення відправити Шовковського до однієї із зарубіжних клінік, і вже там спеціалісти винесуть вердикт щодо доцільності хірургічної операції, повідомляє сайт Dynamo.kiev.ua. Якщо лікарі вирішать обійтися без оперативного втручання, Шовковський матиме всі шанси відновитися до початку Євро–2012. Можлива операція точно залишить голкіпера за бортом Євро–2012.

* * *

Голова суддівського корпусу ФФУ П’єрлуїджі Колліна визнав, що арбітр матчу «Шахтар» — «Динамо» Юрій Вакс припустився помилки, коли показав киянину Денису Гармашу другу жовту картку. «Гармаш отримав попередження за те, чого не чинив. Динамівець не залишав поле. Арбітр не проконтролював ситуацію і не переконався в тому, що гравець і два лікарі перемістилися за поле», — сказав італійський куратор. Водночас Колліна вважає цю єдину помилку арбітра ненавмисною. Але стосовно Вакса відкрито дисциплінарну справу через те, що в офіційному протоколі він змінив аргументацію попередження для Гармаша.

* * *

Іспанія. Останній матч 34–го туру прімеро. «Осасуна» — «Малага» — 1:1.

Сучасне п’ятиборство

Найкраща спортсменка України 2011 року Вікторія Терещук посіла друге місце на етапі Кубка світу в Ростові–на–Дону. За підсумком чотирьох турнірів луганчанка йде на третій позиції.

Стрибки у воду

Українці Ілля Кваша й Олексій Пригоров стали бронзовими призерами в синхронних стрибках із триметрового трампліна на змаганнях Світової серії, які відбулися в Тіхуані (Мексика).

Боротьба

На відміну від чоловіків, українські борчині на олімпійському кваліфікаційному турнірі в Софії завоювали дві перепустки до Лондона–2012. Львів’янка Юлія Остапчук перемогла у категорії до 60 кг, а сумчанці Катерині Бурмістровій вистачило «срібла» у вазі до 72 кг.

Теніс

Лідер збірної України Сергій Стаховський легко подолав перше коло ґрунтового турніру АТР в Барселоні, перегравши росіянина Євгена Донського — 6:2, 6:3. А от «кваліфаєр» Сергій Бубка на старті основної сітки змушений був завершити матч проти голландця Робіна Хаасе достроково через травму — 1:6, 2:3.

* * *

Українка Катерина Бондаренко не пробилася до основної сітки ґрунтового турніру WTA у Штутгарті, програвши в третьому колі кваліфікації Анні Чакветадзе з Росії — 3:6, 6:7 (2:7).