Провали на старті

25.04.2012

Те, що регулярний сезон і матчі на вибування — це різні речі, підтверджує українська чоловіча суперліга. Скажімо, торік на першій же стадії «плей–оф» вилетіли чемпіони–2010 — «Азовмаш». А цього разу на межі краху опинився чемпіон–2011 — «Будівельник».

Київський «інтернаціонал» лише наприкінці першого етапу віддав лідерство «Донецьку», тож у чвертьфіналі грає з сьомою командою «регулярки» — «Одесою». Розгромивши в першій зустрічі суперника з різницею «+25», колектив чорногорця Звездана Мітровича, очевидно, заспокоївся. Тож і програв двічі — спочатку в столиці, а позавчора — і в Південній Пальмірі. Гості в запеклому двобої не втримали п’ятиочкову перевагу й дозволили команді Олега Юшкіна вирвати сенсаційну звитягу в овертаймі. Поступаючись у серії до трьох перемог 1:2, «Будка» рятуватиме ситуацію сьогодні в гостях, а потім, за сприятливого підсумку, і вдома.

Серйозні проблеми переможцеві регулярного чемпіонату, «Донецьку», створює «Дніпро» під керівництвом досвідченого литовського фахівця Вальдемараса Хомічуса. Але команда серба Саші Обрадовича поки що попереду.

 

ТАБЛО

Українська чоловіча суперліга. «Плей–оф». 1/4 фіналу. «Одеса» — «Будівельник» — 99:98 ОТ (Лав (22) — Флорес (22); серія до трьох перемог — 2:1), «Дніпро» — «Донецьк» — 78:82 (Томас (23) — Кравцов (22); серія — 1:2).

* * *

НБА. Регулярний чемпіонат. «Індіана» — «Філадельфія» — 106:109 ОТ, «Індіана» — «Детройт» — 103:97 (Фесенко «І» — 6 хв., 4 очки + 2 підбир. + 2 перехопл. + 1 передача, 1 фол).

Український центровий «Індіани» Кирило Фесенко пропустив два матчі за рішенням тренера, а його команда перервала семиматчеву переможну серію в грі з «Філадельфією». У ніч на вівторок Фес зіграв і допоміг команді знову перемогти.