Завдання «Донбасу» — «плей–оф» КХЛ

25.04.2012

Часто в Україні трапляється так: чим активніше офіційні джерела спростовують якусь інформацію, тим більша ймовірність, що вона відповідає дійсності. Так сталося і з заміною головного тренера ХК «Донбас». Анатолій Куликов, який цього сезону довів команду до півфіналу російської вищої ліги, таки залишив посаду. Очевидно, в Донецьку просто хотіли притримати інформацію про зміни до прес–конференції президента клубу Бориса Колесникова, що відбулася в понеділок надвечір.

Керманич клубу і одночасно віце–прем’єр–міністр України, міністр інфраструктури розповів про амбітні плани «донбасівців» на майбутнє. Вже в наступному сезоні головна команда «червоно–чорних» виступатиме у російській КХЛ, а тренуватиме її 61–річний словак Юліус Шуплер. Цей фахівець очолював ярославльський «Локомотив», мінське й ризьке «Динамо», двічі працював зі збірною своєї батьківщини. Українські вболівальники можуть пам’ятати Шуплера з 2004–06 років, коли «Рига–2000» із ним на чолі грала у відкритому чемпіонаті Білорусі з нашим «Соколом» та неодноразово приїздила до Києва. Контракт із паном Юліусом донеччани підписали на три роки, хоча хотіли одразу на п’ять. Певно, аби продемонструвати керівникам КХЛ серйозність своїх намірів. Але тренер вирішив іти «крок за кроком». Озвучив Колесников і завдання на перший сезон у КХЛ — пробитися до «плей–оф».

Із другою командою «Донбасу», яка гратиме в першості України, продовжить працювати білорус Олег Микульчик. Але в цьому колективі беруть різкий курс на омолодження — всі гравці будуть віком до 25 років. Тож тут залишиться лише шестеро «старих»: українці Напненко, Алексюк, Благий, Німенко, росіяни Анікєєв та Васильєв.

Незабаром «Донбас» почне будувати нову, сучасну арену. За словами Колесникова, клуб разом із міською адміністрацією найближчим часом має обрати один із трьох варіантів для зведення льодового стадіону, який буде найбільшим серед усіх нинішніх у КХЛ.

Анатолій Куликов тим часом узгоджує формальності контракту з ФХУ й стане наступником Анатолія Хоменка біля керма збірної України, яка, нагадаємо, днями вилетіла до третього ешелону світового хокею. Якщо ж у Куликова щось не «зростеться» з «синьо–жовтими», то Колесников готовий йому надати роботу у спортивному департаменті «Донбасу».

 

ТАБЛО

КХЛ. Кубок Гагаріна. Фінал. «Динамо» (М) — «Авангард» — 5:2 (серія до чотирьох перемог — 3:3).

* * *

НХЛ. Кубок Стенлі. 1/8 фіналу. Західна конференція. «Чикаго» — «Фінікс» — 0:4 (серія до чотирьох перемог — 2:4).

Східна конференція. «Оттава» — «Рейнджерз» — 2:3 (Федотенко «Р» — 15.39, «0»; серія — 3:3).