Без повного букета

20.04.2012

Склад учасників літніх Олімпійських ігор–2012 уже практично сформований. Лише в кількох видах спорту цієї весни розігрують додаткові перепустки. Із минулої суботи на кваліфікаційному турнірі в турецькому місті Трабзон за останній шанс поїхати до Лондона чіпляються боксери, які не досягли цього раніше. Європейці в усіх десяти категоріях розігрують загалом 26 ліцензій, але претендували на них аж 211 бійців із 44 держав.

За тріумфом збірної України на останньому чемпіонаті світу дещо в затінку залишилося те, що далеко не в усіх категоріях наші виступили яскраво. «Синьо–жовті» забронювали тоді лише шість квитків на Олімпіаду. Тож і послали ще чотирьох бійців до Туреччини добувати ліцензії. До бажаної цілі дотягнувся лише один із них — молодий і «голодний».

Виступ чемпіона Європи серед юніорів Павла Іщенка (вагова категорія до 56 кг) став приємною несподіванкою. 19–річний хлопчина з Херсона на своєму шляху розібрався із бронзовим призером Пекіна–2008 молдованином В’ячеславом Гояном, а потім і зі шведським ветераном, призером чемпіонатів Європи Баширом Хассаном. Вихід до півфіналу гарантував Паші олімпійську путівку, оскільки в цій категорії їх видавали саме чотири.

Натомість колишній призер чемпіонату світу Роман Капітоненко із Фастова, що на Київщині (понад 91 кг), зазнав прикрої невдачі у дуелі зі срібним призером Олімпіади–2004 білорусом Віктором Зуєвим, програвши лише в один бал — 14:15. 22–річний Денис Шкарубо із Харкова (до 49 кг) не встояв перед господарем рингу Ферхатом Пехліваном — 7:24, а свіжоспечений чемпіон країни Олександр Шепелюк із Рівного (52 кг) — у чвертьфіналі перед представником Швеції Саломоном Н’Туве.