ЦИТАТИ ТИЖНЯ

13.04.2012

Володимир Литвин,
Голова Верховної Ради
— про те, де депутати можуть ознайомитися з відгуками про себе:

— Я прочитав відгуки на форумах [в інтернеті після поширення новини про смерть нардепа від Народної партії]. Радив би кожному з нас почитати і зробити висновки, що ми з вами, шановні депутати, дали суспільству, коли пишуть щось на кшталт: «А коли всі решта повиздихають...» Тому я прошу не вправлятись [у протистоянні] один з одним, а думати, як реалізувати роботу.

(«Українська правда»)

 

Олег Тягнибок,
голова ВО «Свобода»
— про рішення Конституційного Суду щодо заборони балотуватися і в окрузі, і за партійним списком:

— Це рішення КС стало ще одним красномовним уроком для тих, хто вірив, що з Партією регіонів можна про щось домовлятися... Партія регіонів, скориставшись допомогою парламентської опозиції у фактичній легалізації фальсифікацій на виборах­2012, відверто порушила свої ж обіцянки. Для всіх очевидно, що Конституційний Суд нині перетворився на «універсальну зброю» в руках режиму Януковича.

(прес-­служба партії)

 

Юрій Гримчак,
нардеп від «НУНС»
— про обвинувачення ГПУ на адресу Тимошенко щодо замовлення вбивства Щербаня:

— Пан Кузьмін вийде і скаже, що на половину народних депутатів від опозиції є підозри, ніби вони були замовниками або виконавцями вбивств Кінга, Кеннеді. Вони (у владі) думають, що ті, проти кого це буде, підуть до влади і будуть домовлятися...

(«Радіо «Свобода»)

 

Юрій Луценко,
колишній глава МВС, ув’язнений у СІЗО
— про свої стосунки із владою:

— Я казав про те, що ця влада може подолати корупцію лише шляхом суїциду. А мої слова про те, що центр української мафії — в «Межигір’ї», були почуті і оцінені у чотири роки ув’язнення. Я від них не відмовляюся... При будь­якому антуражі тюрма — це неволя. Найбільше приниження для вільної людини — це залежність від мстивості пігмеїв.

(УНІАН)

 

Сергій Терьохін,
нардеп від БЮТ
— про заяви головсанлікаря Росії Онищенка (мовляв, у разі спалаху в Україні холери він закриє українсько­-російський кордон і ще раз обмежить імпорт продукції):

— Це говорить «городской сумасшедший». Ну давайте знайдемо в Тюменській області монгольську виразку і скажемо, що ми закриваємо з Російською Федерацією будь­які поставки нафти. Ну це езотерика якась...

(УНІАН)