Польське кіно. Уроки для України

Польське кіно. Уроки для України

Цього разу змістовним наповненням Днів польського кіно, які триватимуть в Україні тиждень, до 17–18 квітня, стали сім стрічок, створених польськими кінематографістами за останні два роки. У столицю, так само як і в Севастополь, Луцьк та Вінницю, Дні завітали 11 квітня, а відучора покази почалися ще й в Одесі, Львові, Чернівцях, Полтаві та Сімферополі. Ініціатором та організатором Днів упродовж уже семи років є Польський інститут у Києві.

«Тартак» постраждав за УПА

«Тартак» постраждав за УПА

Мер Любліна Кшиш­тоф Жук скасував запрошення гурту «Тартак» на пісенний фестиваль, що проходитиме в цьому місті 17 травня у рамках Дня студентської культури. Причина — польська сторона з’ясувала, що український гурт має намір виконати пісню «Не кажучи нікому», присвячену УПА. Мерія мотивувала відмову небажанням студентів слухати цю чи будь–які інші пісні на дражливу для польського народу тему. Врешті, поляків можна зрозуміти.

Кустуріца проти «Їжачка»

Кустуріца проти «Їжачка»

Велике кіно прийшло у Трускавець позаминулого року — фестиваль «Золота пектораль» оголосив про своє бажання проводити тут щорічні огляди кіноновинок як українського, так і закордонного походження. Післясмак від тієї події мав відверто скептичний відтінок: стартували красиво, а що далі? Утім третя «Золота пектораль» продовжує розвінчувати прогнози скептиків — цьогорічна програма фестивалю демонструє втішну якісну та кількісну динаміку.

Всі статті рубрики