Процес «нормальний»?

11.04.2012

Найближчої неділі головна хокейна команда країни стартує на чемпіонаті світу в дивізіоні ІА у Словенії. Поки що підопічні Анатолія Хоменка ведуть, за словами наставника, «нормальний тренувальний процес». На початку квітня «синьо–жовті» організували збір у Гомелі, де отримали серйозне фізичне навантаження. Тепер же, на тлі певної втоми, проводять удома два товариські матчі зі збірною Японії — одним із п’яти наших суперників на майбутньому форумі в Любляні.

Перше побачення з японцями, яке відбулося позавчора ввечері в «гастрономі» (так називають ковзанку в броварському ТРЦ «Термінал»), завершилося для господарів невдало. За присутності 800 глядачів збірна України вперше в історії поступилася хокеїстам Країни Східного Сонця. Щоправда, основний час завершився внічию 2:2, а вирішальну шайбу наші пропустили на першій хвилині овертайму.

Неприємно, що всі голи воротар Євген Напненко отримав, коли команда грала в меншості (за першу половину зустрічі Михайло Балабан не пропускав). І хоча Хоменко каже, що над грою в нерівних складах його підопічні наполегливо працюють на тренуваннях, позитивного результату наразі не видно — в меншості пропускаємо, в більшості не закидаємо.

За домовленістю суперники вирішили після матчу потренувати й буліти. І тут «синьо–жовті» поступилися з тим же рахунком 2:3. Касянчук і Бондарєв втілили свої спроби в голи, а Міхнов, Олег Тимченко і Квітченко — змарнували.

Звісно, треба зважати, що наші грали без кількох хокеїстів основного складу «Донбасу», який нещодавно вилетів із «плей–оф» російської вищої ліги. Думається, що сьогодні, в повторній дуелі України й Японії, тренерський штаб господарів виставить уже всіх потенційних кандидатів на поїздку на світову першість.

Остаточний склад Хоменко пообіцяв назвати 13 квітня.

 

А ТИМ ЧАСОМ...

Президент ХК «Донбас» Борис Колесников заявив, що його клуб готує заявку на виступ у Континентальній хокейній лізі вже в сезоні 2012/13 рр. І президент КХЛ Олександр Медведєв підтвердив, що ліга готова як виняток прийняти український клуб найближчим часом, хоча арена донеччан не відповідає необхідним вимогам (замість потрібних 5500 місць там трохи більше 4000).