Шик президентського «Галеона»

10.04.2012
Шик президентського «Галеона»

Головна зала дебаркадера. (Фото з сайту «Українська правда».)

Інтернет–видання «Українська правда» опублікувало фото нечуваної розкоші внутрішнього оздоблення одного з об’єктів резиденції «Межигір’я», де мешкає Президент Віктор Янукович. Ідеться не про головний об’єкт — п’ятиповерховий маєток, прихований від сторонніх очей, а про значно менше за масштабами приміщення — дебаркадер «Галеон», розташований у нижній частині резиденції, на березі Київського моря. Так званий «палац на воді» призначений для водного відпочинку пана Януковича з друзями переважно в літній час.

Як стверджує «УП», об’єкт завезли та інсталювали минулого року. Видання не повідомляє, як до нього потрапили фотографiї, зробленi перед здачею об’єкта в експлуатацію. Але світлини внутрішнього оздоблення «Галеона» вражають розкошами й кітчем. Цей шик, за інформацією джерел «УП», коштував платникам податків 75 млн. грн.

Дебаркадер складається з кількох приміщень: банкетна зала з естрадою (на стінах i стелі — деревина цінних порід, на підлозі — мармур, навколо — позолота і кришталь), окремого кабінету Януковича та санвузла. Що й казати, якщо в залі висять три люстри, кожна з яких є витвором мистецтва з кришталю та позолоти від іспанського виробника Mariner. Згідно з довідниками, ціна однієї люстри становить 97 тисяч доларів без податків!

Сам дебаркадер, як i інші об’єкти «Межигір’я», оформлено на фірму «Танталіт», директором якої є довірена особа родини Януковича Павло Литовченко (99,97% акцій фірми належить підставним фірмам з Австрії та Ліхтенштейну), стверджує «УП». Пан Литовченко раніше працював юристом на фірмах старшого сина Януковича — Олександра. Наразі ж вiн є довіреною особою молодшого сина Президента.

Учора адміністрація Президента заявила, що Віктор Янукович особисто не є власником цього розкішного дебаркадера. На Банковій, як і раніше, стверджують, що главі держави де–юре належить лише двоповерховий будинок, який він любить демонструвати журналістам. Що саме гаранту належить де–факто — це питання так і лишилося без відповіді.