Легка прогулянка над Дніпром

10.04.2012

Цього сезону чоловіча збірна України в Кубку Девіса вирішує завдання щодо повернення до І групи Євро–Африканської зони, місце в якій наші тенісисти втратили торік. Поки що підопічні Михайла Філіми впевнено розбираються зі своїми суперниками. У лютому «синьо–жовті» розбили команду Монако (5:0), а минулого уїк–енду на хардовому корті дніпропетровського тенісного клубу «Мегарон» повторили той же успіх і з кіпріотами.

Суперник не вчинив господарям гідного опору. Приїхавши до України без свого лідера, 42–го номера світового рейтингу Маркоса Багдатіса (його вирішили не відволікати від особистих завдань), колектив Янноса Хаджігеоргіу фактично заздалегідь викинув білий прапор. Адже у складі кіпріотів не було жодного професіонала. Тож для 16–річного Сергіса Кіраціса й 18–річного Крістоса Хаджігеоргіу зустрічі із гравцями рівня Сергія Стаховського та Сергія Бубки–молодшого були своєрідними уроками тенісу.

«Доволі кумедна гра вийшла», — прокоментував свою легку прогулянку Стаховський. Після того, як наші виграли три матчі й підсумок дуелі вже не викликав сумніву, капітан Філіма дав можливість дебютувати за збірну Владиславу Манафову. І 19–річний юніор сповна виправдав довіру, також вигравши свою дуель.

Тепер у вересні українці посперечаються за підвищення у класі зі збірною Латвії. Цей поєдинок третього кола ІІ Євро–Африканської зони наші проведуть на виїзді.

 

ТАБЛО

Кубок Девіса. Євро–Африканська зона, ІІ група. Друге коло. Україна — Кіпр — 5:0

Стаховський — Хаджігеоргіу — 6:1, 6:2, 6:1

Бубка — Кіраціс — 6:3, 7:6 (7:2), 6:3

Молчанов/Стаховський — Куждрореан/Георгіу — 6:1, 6:2, 6:2

Молчанов — Кіраціс — 6:2, 6:2

Манафов — Хаджігеоргіу — 6:3, 6:2

* * *

Світова група. 1/4 фіналу. Іспанія — Австрія — 4:1, Франція — США — 2:3, Чехія — Сербія — 4:1, Аргентина — Хорватія — 4:1.

* * *

У кваліфікації турніру WTA у Барселоні (ґрунт, призові — 220 тис. дол.) Юлія Бейгельзимер виграла в італійки Кнепп (6:3, 6:0) і хорватки Міячіки (7:5, 6:2). А от Ольга Савчук поступилася іспанці Канделі (двічі по 3:6).

На аналогічних змаганнях у Копенгагені (хард) Леся Цуренко у відборі здолала росіянку Яшину (6:3, 7:6) і словачку Кучову (6:2, 6:0). Натомість Ірина Бурячок програла росіянці Гавриловій — 6:1, 2:6, 3:6.

* * *

У фіналі турніру WTA в Чарльстоні Серена Уїльямс перемогла Люцію Шафаржову з Чехії — 6:0, 6:1. Таким чином, американка стала лише третьою діючою тенісисткою, яка виграла принаймні 40 одиночних професіональних турнірів.