Мода потребує муз

06.04.2012
Мода потребує муз

Американський журнал «Тайм» опублікував рейтинг ста знаменитостей, які справили найбільший вплив на світ моди. Перелік поділено на шість категорій: «Дизайнери і бренди», «Моделі», «Музи», «Фотографи», «Редактори модних видань і стилісти», «Стиль і дизайн».

У кожному з пунктів — різна кількість імен, при цьому редакція враховувала лише ті постаті, які були причетні до творення модних тенденцій, починаючи з 1923 року (коли було засновано «Тайм»). Скажімо, в категорії «Моделі» перелічено лише десять прізвищ. У перелік, зокрема, потрапили Твіггі, Сінді Кроуфорд, Наомі Кемпбелл, Лінда Євангеліста й Кейт Мосс. Муз у модної індустрії виявилося значно більше — тут і «Бітлз», і Леді Гага, й Одрі Хепберн, Мадонна, Майкл Джексон, Девід Боуї, Енді Ворхол, принцеса Діана тощо. На почесному місці — нинішня перша леді США Мішель Обама, яку вважають сучасною «іконою стилю».

У топ–список модельєрів, серед інших, потрапили Коко Шанель, П’єр Карден, Крістіан Діор, Жан–Поль Готьє, Джорджіо Армані, Домініко Дольче і Стефано Габбана, Карл Лагерфельд і Джанні Версаче.