Напоролися на «Торос»

06.04.2012
Напоролися на «Торос»

У півфіналі «Донбас» не може закинути у ворота «Тороса» більше однієї шайби за матч. (Фото з сайту ХК «Донбас».)

У цьому сезоні керівники другого за рангом хокейного дивізіону Росії вирішили провести «плей–оф» ВХЛ не за традиційною схемою — в межах кожної з двох конференцій, а «схрестити» Схід і Захід уже на півфінальній стадії. До четвірки, яка продовжує боротися за Кубок Братіни, пробилися по дві найкращі команди регулярного чемпіонату з кожної «території». Таким чином, найкраща команда Західної конференції, «Донбас», потрапила на другу команду Сходу — «Торос» із Нєфтєкамська.

На першому етапі чемпіон України двічі зустрічався із представниками цього невеличкого міста в Башкирії. Гідного спротиву донеччани не зустріли, розгромивши «Торос» на виїзді з рахунком 6:2 і в рідних стінах — 3:0. Певно, саме тому дві домашні поразки минулих вихідних від того ж опонента у «плей–оф» — 1:5 та 1:2 — стали для підопічних Олександра Куликова справжнім шоком. Надто ж після того, як «червоно–чорні» впевнено подолали два попередні раунди матчів на вибування, вигравши шість зустрічей і не програвши жодної.

Зрозуміло, що на третій і четвертий поєдинки півфінальної серії українська команда поїхала із твердим наміром виграти бодай раз і повернутися з «Торосом» на продовження серії до Донецька. Адже на цьому етапі Кубка Братіни грають до чотирьох перемог. Але й позавчорашня спроба зазнала цілковитого фіаско.

Гості начебто й почали по–бойовому, й отримали право на штрафний кидок, але молодий російський форвард «Донбасу» Олександр Васильєв його не реалізував. А от місцевий колектив своїми шансами скористався сповна, закинувши у ворота білоруса Степана Горячевських чотири шайби поспіль. Причому на 33–й хвилині господарі відзначилися двічі впродовж 11 секунд! Після цього, за рахунку 4:0, підсумок двобою вже ні в кого не викликав сумнівів. Навіть перекидавши «Торос» 37—28, «Донбас» спромігся лише на один гол престижу у виконанні російського захисника Володимира Малевича.

«Важко вигравати, коли закидаєш лише одну шайбу за матч. Суперник чудово скористався нашими помилками у захисті», — визнав після гри Куликов.

А наставник команди із Нєфтєкамська Руслан Сулейманов залишився задоволеним своїми підопічними: «У першому періоді хлопці надто хвилювалися й піддавалися емоціям, але потім почали добре виконувати те, що від них просили тренери».

Четвертий матч серії, який у випадку поразки «Донбасу» міг стати останнім, суперники провели вчора ввечері.

 

ТАБЛО

Російська вища ліга. «Плей–оф». 1/2 фіналу. «Торос» (Нєфтєкамськ) — «Донбас» — 4:1 (1:0, 3:0, 0:1; Дубровський, 19, 33; Гордєєв, 22; Панков, 33 — Малевич, 59; серія до чоти­рьох перемог — 3:0), «Рубін» (Тюмень) — «Дизель» (Пенза) — 3:2, 2:3 (серія — 1:1).

* * *

КХЛ. Кубок Гагаріна. Фінал Східної конференції. «Авангард» — «Трактор» — 3:1 (серія до чоти­рьох перемог — 3:1).