Великий куш, поділений на трьох

05.04.2012

Кілька днів тому у США розі­грали найбільший джекпот в історії світових лотерей. На кону розіграшу Mega Millions стояло 640 млн. доларів. Американці й так відомі своєю пристрастю до лотерейних ігор, а минулого тижня це вилилося у справжній ажіотаж: левова частка покупців невеликих крамниць поверталися додому з білетом «Мега– мільйонів», сподіваючись на прихильність фортуни.

Вирішальний розіграш відбувся минулої п’ятниці. Сталося так, що щасливу комбінацію — 2, 4, 23, 38, 46, мега–кулька — 23 — вгадали одразу троє гравців у різних штатах — Меріленді, Канзасі та Іллінойсі. Це означає, що кожному з них належить третина рекордного пирога — по 213 мільйонів із гаком. Після сплати податків виграшна сума в чистому вигляді становитиме 105 мільйонів на брата.

Попередній рекорд суми джекпоту Mega Millions було встановлено в березні 2007 року, він становив 390 млн. доларів і був розділений між двома гравцями. Якщо ж рахувати найбільші виграші, які діставалися одній людині, то тут на першому місці джекпот американської лотереї «Пауерболл» — 340 млн. доларів у жовтні 2005–го.

Станом на позавчорашній вечір по виграш у контору «Мега– мільйонів» не прийшов жоден із трьох переможців. При цьому така собі Мірленд Вілсон «неофіційно» заявила, що саме вона — одна із щасливців.

Про амбіції 37–річної чорношкірої гаїтянки — матері сімох дітей — повідомила газета «Нью–Йорк пост». Як виявилося, співробітниця «Макдональдза» з міста Уестпорт має розділити виграш аж із чотирнадцятьма своїми колегами, з якими вона грала в лотерею «вскладчину». Робити цього Мірленд не хоче. Водночас вона нікому не показує виграшний квиток і готується до суду.