Адам як Єва

04.04.2012
Адам як Єва

Такого в історії премії «Золота малина» ще не було. Уперше відзнаку за найсумнівніші досягнення в кінематографі, яку ще називають «антиоскаром», вручали не напередодні церемонії роздачі нагород Американської кіноакадемії, а в День дурня — 1 квітня. І вперше в усіх номінаціях тріумфував один і той самий фільм: «Джек і Джилл». За участь у комедії про близнюків відомий голлівудський комік Адам Сендлер, який зіграв обидві головні ролі — і брата, й сестру, — отримав 20 мільйонів доларів гонорару. І (також вперше в історії) одразу дві «Золоті малини»: в категоріях «Найгірший актор» та «Найгірша актриса».

«Джек і Джилл» зібрав урожай «Малини» також у номінаціях «Найгірша режисура» (Денніс Дуган), «Найгірший сценарій» (серед сценаристів «засвітився» і Сендлер) та навіть «Найгірший сіквел, пріквел або пародія» — журі вирішило, що сюжет стрічки надто нагадує схожу комедію «найгіршого голлівудського режисера всіх часів» Еда Вуда «Глен або Гленда».

Не пощастило навіть ветерану «фабрики мрій» Аль Пачіно — він отримав «Золоту малину» як найгірший актор другого плану, хоча зіграв у розкритикованій комедії... себе самого.

«Ставлення Адама Сендлера до глядача можна сформулювати так: «Неважливо, наскільки тупим буде фільм — мої прихильники все одно його подивляться. З такою політикою, враховуючи сьогоднішні ціни на квитки в кіно, далеко не заїдеш», — зауважив засновник «антиоскара» Джон Уїлсон. Проте й Сендлеру, й глядачам, схоже, до його думки байдуже: при бюджеті 79 млн. доларів комедія «Джек і Джилл» окупилася у світовому прокаті майже двічі, зібравши близько 150 млн.