ЦИТАТИ ТИЖНЯ

30.03.2012

Микола Азаров,
Прем’єр­міністр
— про молоко й до молока:

— Зрозуміло, корови, яких тримають люди, не такі продуктивні, як сьогодні вважається за потрібне. Якість молока часто не відповідає нормам. Але воно є. І, власне, господарі цих корів сьогодні годують країну. Якщо про них забути і десять років будувати комплекси (крупнотоварного виробництва), вийде, як в анекдоті: «А по дорозі до світлого майбутнього годувати ніхто не обіцяв».

(«Українська правда»)

 

Олександр Єфремов,
лідер фракції Партії регіонів
— про сценарій для Східної України, якщо ПР не виграє наступні вибори:

— Нам дуже хотілося б, щоб нас підтримали, хоча б тому, що ми по нутру свої. І якщо нас буде менше у Верховній Раді й перекіс піде в іншу сторону, то нам буде погано всім.

(EastKorr)

 

Петро Порошенко,
новий міністр економіки
— про свою роботу в уряді:

— Коли бюрократи, чиновники намагаються проводити реформи — ці реформи приречені, бо система не здатна реформувати сама себе. Я обіцяю, що я ніколи не стану бюрократом, я ніколи не стану чиновником. Я людина, яка стверджувала, що, на жаль, в Україні термін «бюрократ» або «чиновник» — майже стовідсотково означає участь у корупційних схемах.

(ICTV)

 

Юрій Луценко,
ув’язнений екс­міністр внутрішніх справ
— про призначення міністром економіки екс­соратника Петра Порошенка:

— Петро Олексійович, безсумнівно, буде професійним урядовцем. Але в цьому уряді на нього чекає безліч моральних самоконфліктів, коли йому доведеться вибирати між порятунком країни і благополуччям режиму. Цілі Порошенка благородні. Утім людинолюбні проповіді матері Терези ніколи не зупиняли канібалів.

(блог на «УП»)

 

Юрій Гайдаєв,
нардеп від Компартії, екс­міністр охорони здоров’я
— про податок на розкіш щодо його автомобілів:

— «Майбах» — це розкіш. А мій Porsche Cayenne? Гарне питання! Ні. Це не розкіш. Це гарна машина, довговічна. Я не думаю, що «Кайєн» дизельний трилітровий, куплений у віці одного року — це розкіш.

(«1+1»)