Нечемні гості

30.03.2012
Нечемні гості

У матчі «Мілан» — «Барселона» — нульовий паритет, як і в єдиноборстві Луки Антоніні та Алексіса Санчеса. (Фото Рейтер.)

Катастрофічними ви­йшли цього тижня перші матчі 1/4 фіналу Ліги чемпіонів для господарів. В усіх чотирьох поєдинках вони не організували жодного голу і, як наслідок, тричі програли. Вистояти зумів лише прагматичний «Мілан». Команда Массіміліано Аллегрі вимушено віддала ініціативу блискучій «Барселоні», але майстерно побудувала захисні редути. «Россо–нері» пам’ятають зустріч на груповому етапі, коли вирішили пограти з каталонцями у відкритий футбол і поступилися на своєму стадіоні «Сан–Сіро» 2:3. А в матчі на «Камп ноу», який відкривав груповий турнір, гранди розписали нічию — 2:2.

Цього разу італійці діяли обережніше, особливо в другому таймі. Форвард господарів Златан Ібрагімович теж старався, але мрію засмутити свою колишню команду йому доведеться відкласти принаймні на тиждень. Позавчора ж швед не використав вихід сам на сам із Віктором Вальдесом.

«Барса» традиційно більше контролювала м’яч, завдала 15 ударів по воротах Крістіана Аб’ятті проти чотирьох «пострілів» «Мілана», але дивідендів не нажила — 0:0. Офіційний сайт УЄФА назвав цей поєдинок «відкладеною шаховою партією» — непогані шанси на вихід до півфіналу мають обидва колективи.

«Я хочу привітати команду з досягнутим позитивним результатом і відзначити, як чудово Лука Антоніні діяв проти Ліонеля Мессі. Гадаю, це був наш найкращий матч проти «Барселони» в цьому сезоні. На виїзді ж нас влаштує перемога або гольова нічия», — оптимістично заявив Аллегрі.

«Те, що суперник радіє з нічиєї, для нас є компліментом. Повторна зустріч буде важкою, але ми знаємо, що зробити, аби пробитися до півфіналу», — запевнив наставник гостей Хосеп Гвардіола.

Інакшим був перебіг іншого матчу середи. Потужна «Баварія» на класі здолала французький «Марсель». Останні п’ять матчів німецький гранд виграв із загальним рахунком 22:2, а от провансальці не можуть перемогти вже у восьми поєдинках поспіль, при цьому сім разів поступилися. До того ж керманич господарів Дідьє Дешам не міг розраховувати на дискваліфікованого основного воротаря Манданду, а його дублер Андраде не виручав. Не впорався він і з доволі простим ударом Маріо Гомеса наприкінці першого тайму. Загалом «Марсель» перестріляв мюнхенців 8–5, але пропустив ще один м’яч у свої ворота. Найкращий у лавах обох команд — голландець Ар’єн Роббен — добив «біло–блакитних» у середині другого тайму. Перед цим, на 63–й хвилині, українець Анатолій Тимощук замінив Тоні Крооса, котрий на той момент уже мав жовту картку.

«В останні тижні ми граємо в красивий комбінаційний футбол. Єдине, що мене засмутило у двобої з «Марселем», — це аж п’ять отриманих жовтих карток. І хоча про майбутню зустріч із «Реалом» у півфіналі говорити ще зарано, я з радістю зіграю проти команди, яку колись тренував», — відкрився очільник «Баварії» Юпп Хайнкес.

 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. 1/4 фіналу (перші матчі). Результати середи

«Мілан» (Італія) — «Барселона» (Іспанія) — 0:0

«Марсель» (Франція) — «Баварія» (Німеччина) — 0:2 (Гомес, 44; Роббен, 69)