НОВИНИ ПЛЮС

28.03.2012

Справа Тимошенко

Захист Юлії Тимошенко ознайомився із 25 томами кримінальної справи щодо діяльності корпорації «Єдині енергетичні системи України». Про це повідомив журналістам адвокат екс–Прем’єра, народний депутат від БЮТ Сергій Власенко. Раніше Київський райсуд Харкова зобов’язав сторону Тимошенко ознайомитися з матеріалами цієї справи до 28 березня. На думку Власенка, слухання кримінальної справи про «ЄЕСУ» почнеться на початку квітня.

Водночас, припустив адвокат, суд усіляко зволікає з розглядом касаційної скарги на вирок у першій справі Тимошенко — «газовій». Засідання призначене на 15 травня.

* * *

Представники Державної пенітенціарної служби поширили відеоматеріали, в яких демонструються чудові умови в медсанчастині Качанівської жіночої колонії, де відбуває покарання Юлія Тимошенко. На відео показано медсанчастину з євроремонтом та сучасною апаратурою, на якій обстежували ЮВТ, а також тренажерний зал із новими тренажерами. Ув’язнені розповідають на камеру про те, як медчастина допомагає їм вилікуватися від різних хвороб, зокрема від остеохондрозу й болю у спині. Також у відео підкреслюється, що Тимошенко «такі умови не влаштовують». За словами лікаря, у колонії перебуває 150 осіб iз тим самим діагнозом, як у колишньої глави уряду, і «на якість лікування ніхто, крім Тимошенко, не скаржиться».

Сусідкою екс–Прем’єра по камері є 36–річна Юлія Абаплова — колишній керівник харківської філії одного з великих банків, яка присвоїла гроші банку — 103 тис. грн. — і була засуджена на сім років із конфіскацією.

Справа Луценка

Федеральний суд округу Колумбія (США) відмовився відновити провадження за позовом екс–глави МВС Юрія Луценка до Генпрокурора Віктора Пшонки. Позов був поданий у грудні 2011 року. Луценко вимагає визнати його кримінальне переслідування незаконним і політично мотивованим, а також стягнути на його користь компенсацію моральної шкоди.

Відділ кадрів

Спікер ВР Володимир Литвин, перебуваючи з візитом у Казахстані, повідомив, що внесе на посаду голови Рахункової палати кандидатуру Романа Магути, нині — першого заступника глави правління «Ощадбанку».

Також Голова ВР каже, що 24 квітня буде обрано уповноваженого з прав людини. Омбудсманом має стати Валерія Лутковська, яка в першому турі не набрала більшості. Тепер за кандидатуру Лутковської зібрано «більше 260 підписів», а інших кандидатур немає.