Після посухи — феєрія

23.03.2012
Після посухи — феєрія

Воротар «Сокола» Ігор Карпенко не врятував киян від поразки. (Фото з сайту ХК «Донбас».)

Ледь «Сокіл» у вівторок відродив інтригу в фінальному протистоянні чемпіонату України, як наступного дня фактично сам же її майже й поховав. Масове гоління голів киянами дало лише короткочасний ефект. Відіграти дві поразки у подібних дуелях рідко кому вдається. У другому за два дні матчі в донецькому Палаці спорту «Дружба» кияни знову проявили нестабільність і втомленість, особливо це стосується захисної ланки. Асистент головного тренера гостей Василь Бобровников не бачить провини воротаря Ігоря Карпенка в жодній пропущеній шайбі з сімох, але, думається, клуб такого калібру мусить мати голкіпера, який би виручав і творив «маленькі дива».

У третій зустрічі фіналу нападникові «пернатих» Ігорю Шаманському зламали руку, тому він уже не міг допомогти своїй команді. Та починалося все для гостей у четвертому двобої доволі вдало. Уже на восьмій хвилині вони вели — 2:0 — після голів найкращого бомбардира чемпіонату Костянтина Касянчука й колишнього донеччанина Романа Долгих. Такий старт змусив наставника «Донбасу» Олега Микульчика поміняти на посту номер один Євгена Напненка на Вадима Селіверстова, тоді як у попередній зустрічі тренер зробив зворотну заміну.

А далі — пішла гра «в гойдалки». Як сказав згодом Бобровников, такий хокей подобається глядачам (а їх зібралося 3635), але аж ніяк не тренерам. Асистент «коуча» з «червоно­чорного» табору Ігор Андрющенко похвалив усіх хокеїстів, відзначивши бойовий характер зустрічі, але теж визнав: 12 голів — це не для серйозного фіналу.

«Сокіл» програвав, потім знову виходив уперед після реалізації більшості російським форвардом Микитою Смирновим — 5:4. Але останні три шайби в цій надрезультативній дуелі закинули донеччани. Хет­триком відзначився ще один російський легіонер, тепер уже в лавах господарів — Юрій Кокшаров. Останню шайбу він відправляв у порожні ворота, коли кияни, намагаючись звести матч унічию, поміняли Карпа на шостого польового гравця — 7:5.

Отже, рахунок у серії до чоти­рьох перемог став 3:1 на користь чинного чемпіона. Сьогодні в Броварах команди проведуть п’ятий, можливо, останній, матч у «плей­оф». Хоча Бобровников пообіцяв виграти і ще раз повернутися до Донецька.

 

ТАБЛО

Чемпіонат України. «Плей­оф». Фінал (четвертий матч). «Донбас» — «Сокіл» — 7:5 (3:2, 1:2, 3:1; Тезіков, 12 (більш.); Анікєєв, 16; Бобкін, 17; Кокшаров, 34, 54, 60 (п. в.); Бондарєв, 58 (більш.) — Касянчук, 6 (більш.); Долгих, 8; Харченко, 29; Шахрайчук, 38 (більш.); Смирнов, 51 (більш.)).

Серія до чотирьох перемог — 3:1.

* * *

КХЛ. Кубок Гагаріна. 1/4 фіналу. Захід. СКА — «Атлант» — 1:3 (серія до чотирьох перемог — 3:2), «Торпедо» — «Динамо» (М) — 2:4 (2:3).

* * *

НХЛ. Регулярний чемпіонат. «Рейнджерз» — «Детройт» — 2:1 ОТ (Федотенко «Р» — не грав через травму).