Зниклі метри

Зниклі метри

Не секрет, що проблема забезпечення наших громадян житлом є однією із найгостріших. Особливо її відчувають молоді сім’ї, які потрапляють у замкнене коло: у провінції, де дешеві квадратні метри, немає роботи, а у великих містах і їхніх супутниках ціни б’ють світові рекорди. Парадокс, але столиця держави, більшість населення якої перебуває на межі бідності, а різниця між доходами сягає 40 разів, потрапила у п’ятдесятку міст із найдорожчим житлом. Так, за даними британського порталу Global Property Guide, Київ у цьому рейтингу посідає 43–тє місце — між елітним побережжям Чорногорії та словенською Любляною.

Реалізація державної політики, суть якої спрямована на поліпшення умов кредитування для молодих сімей та забезпечення квартирами тих із них, які найбільше потребують житла, — явище, скоріше, вибіркове, ніж системне. Більше того, навіть якщо поталанило, і Фонд молодіжного кредитування таки перерахував кошти забудовнику, держава не активно реагує на випадки, коли той виявляється не надто чесним на руку. І сім’я, якій для «квартирного щастя» не вистачило зовсім трохи, змушена самостійно шукати справедливості в судах.

Гостинні й дорогі

Гостинні й дорогі

За підсумками 2011 року, вартість готельних номерів у Києві не змінилася і в середньому склала 155 доларів на добу. У рейтингу найдорожчих міст світу за вартістю проживання в готелях українська столиця зайняла 53–тє місце. Про це йдеться в дослідженні міжнародної системи бронювання Hotels.com.

Всі статті рубрики