НОВИНИ ПЛЮС

22.03.2012

Священики поміняли Брюссель на Януковича

Учора Президент Віктор Янукович зустрівся з керівниками релігійних конфесій — членами Ради церков. На цій зустрічі, яку Банкова нібито традиційно проводить під час великого посту, Янукович розповів зокрема про «чотири маршрути швидкісних поїздів, які дозволять їм за швидкістю змагатися з літаками» перед Євро–2012.

Напередодні з’ясувалося, що членів Ради церков фактично зняли з літака: священики їхали до Брюсселя на зустрічі з представниками Євросоюзу. Поїздка була підготовлена німецьким Фондом Аденауера. Предстоятель УГКЦ Святослав Шевчук зізнався, що вже був «на півдорозі до Бельгії і був змушений повернутись».

Рада ухвалила постанову для ПАРЄ, але не ту

Учора Верховна Рада ухвалила в першому читанні постанову про виконання резолюції ПАРЄ, але — без ключових положень. Парламентська Асамблея Ради Європи закликала декриміналізувати 364 і 365 статті Кримінального кодексу, звільнити Юлію Тимошенко та Юрія Луценка, дати їм можливість брати участь у виборах. Однак у постанові від Партії регіонів жодного з цих пунктів нема.

Нові обставини у справі Тимошенко

Підпис Юлії Тимошенко на директивах на проведення газових переговорів був факсимільним. Про це вчора на прес–конференції заявив адвокат Сергій Власенко. Таким чином захист екс–Прем’єрки ставить під сумнів вирок, оголошений суддею Кірєєвим. Докази Власенкові надали експерти з центру судових експертиз «Альтернатива».

* * *

Представники української інтелігенції просять Президента Віктора Януковича невідкладно помилувати та звільнити з–під варти екс–Прем’єра Юлію Тимошенко. Відповідного листа Януковичу підписали близько ста письменників, митців, науковців, громадських та політичних діячів, священики, Герої України. У перших рядах — Павличко, Лук’яненко та ін., повідомляє прес–служба ВО «Батьківщина».