«Крокодил Гена» у Нью–Йорку

22.03.2012

«Молодий крокодил хоче завести собі друзів» — із такого оголошення почалася казка про Крокодила Гену, Чебурашку і всю їхню гоп–компанію. 40–річний мешканець Нью–Йорка Джефф Регсдейл, за фахом — естрадний комедіант, розклеїв у своєму місті схожі об’яви. Але й гадки не мав, що на них відгукнеться аж 65 тисяч людей.

Історія почалася восени минулого року, коли Джефф розійшовся зі своєю дівчиною й потерпав від самоти. Відтак вирішив спробувати інший спосіб знайомства з людьми. «Якщо хто–небудь хоче про щось поговорити — зателефонуйте мені за номером (347) 469–3173. Самотній Джефф» — такий текст був на листівках, які чоловік розклеїв у жовтні на вулицях Нью–Йорка.

Регсдейл і не сподівався на успіх. Думав: якщо зателефонують хоча б десятеро — це вже буде перемога. Але вже першого дня отримав сотню дзвінків та текстових повідомлень. А після того, як телефонний номер Джеффа поширили в інтернеті через соціальні мережі, самотньому коміку почали дзвонити тисячі людей з усіх усюд — з Іспанії, Саудівської Аравії, Тайваню, Австралії, Іраку тощо. Одного дня Рейгсдел провисів на телефоні аж 16 годин! Як зазначає комік, близько 40 відсотків його абонентів — жителі Нью–Йорка, але найбільше дзвінків він отримав iз Канади. «Напевно, це дуже самотня країна», — жартує Джефф.

«Мені дзвонять через анонімність і розповідають речі, про які не можуть розказати батькам і друзям», — пояснив артист в інтерв’ю Сі–Бі–Ес.

Трапляється чимало кумедних дзвінків. Одним із перших на зв’язку був сутенер, котрий запропонував «прекрасних дам із погодинною оплатою». У Джеффа питали поради щодо купівлі житла, ділилися враженнями про демонстрацію «Окупуй Уолл–стріт» за вікнами та радощами з приводу подарованого кота.

Усі повідомлення для «самотнього Джеффа» Регсдейл зібрав у книгу мемуарів, яка незабаром надійде в продаж.