Оце так розмахнулися!

22.03.2012

Легкоатлетичні турніри під дахом мають ту особливість, що позбавляють можливості змагатися представників метальних дисциплін. Свої здібності в приміщенні вряди–годи демонструють хіба що штовхальники ядра. Тож метальники організовують власні змагання. Цього сезону Кубок Європи з цих дисциплін провели у чорногорському містечку Бар на узбережжі Адріатичного моря. Нагадаємо, п’ять років тому подібний турнір приймала Ялта.

Представники чотирьох метальних видів виставляють дорослу й молодіжну (віком до 23 років) команди, тож загалом за країну виступають 16 спортсменів. Українська збірна цього разу ударно проявила себе молодою генерацією — і дівчата, і хлопці вибороли перші місця.

У сильної статі «золотом» відзначився Олександр Нечипорчук, який послав спис на 76,23 м і встановив особистий рекорд. А хлопцеві лише наступного місяця виповниться 20 років. Срібні нагороди взяли Андрій Мартинюк (молот) і Дмитро Савицький (ядро). І навіть лише 12–й результат дискобола Дмитра Позднякова не дозволив у загальному заліку обійти Україну іншим призерам — росіянам та білорусам.

У дівчат наш квартет потрапив на п’єдестали в повному складі. Персональне досягнення штовхальниці ядра Ольги Голодної (17,32 м) гарантувало їй «срібло», а Юлія Курило (диск), Ганна Скидан (молот) і Катерина Дерун (спис) показували треті результати у своїх видах.

Значно скромніше виступили дорослі українські метальники. Жінки розташувалися на четвертій позиції, чоловіки — на п’ятій, а першість вибороли російські спортсменки і спортсмени. Найвищим особистим місцем серед наших, п’ятим, відзначилася метальниця списа Маргарита Дорожон.