Лисі «донецьких» б’ють

22.03.2012
Лисі «донецьких» б’ють

Тренер киян Олександр Годинюк назвав вівторкову гру «м’ясорубкою». (Фото з сайту hcdonbass.com)

Дванадцять років тому, ще за часів Лобановського, футболісти київського «Динамо» після поразки в Лізі чемпіонів вирішили проявити дух колективізму й дружно постриглися наголо. Той вчинок дав лише локальний результат — команда ледь не обіграла «Манчестер юнайтед», але з турніру таки вибула. Тепер на подібний крок наважилися хокеїсти столичного «Сокола».

Що цікаво, думка коротко підстригтися спала їм після відвідин минулої неділі футбольного матчу «Динамо» — «Дніпро» на НСК «Олімпійський». Чи то хтось згадав «перукарську» історію «Динамо» 2000 року, чи була інша причина, але голов­ний тренер «пернатих» Олександр Годинюк, а за ним і майже всі гравці, підкоротилися «під їжака». «Потрібен був емоційний сплеск, і я постригся першим», — пояснив журналістам Годинюк. І результат не змусив довго чекати — позавчора ввечері «соколи» таки виграли гостьовий матч у «донецьких», скоротивши відставання від «Донбасу» у фінальній серії чемпіонату України до мінімуму — 1:2.

На льоду арени «Дружба» господарі так і не змогли пробити воротаря Ігоря Карпенка. Натомість кияни накидали за комірець Вадиму Селіверстову три шайби, а потім і його зміннику Євгенові Напненку — ще одну. Цікаво, що перший постріл від Вадима Шахрайчука голкіпер «червоно–чорних» пропустив із середньої зони. Загалом — 0:4. Не допомогло колективу Олега Микульчика й підсилення у вигляді Олександра Матерухіна та Дмитра Ісаєнка — нападників основного складу «Донбасу», який виступає в російській «вишці».

Учора ввечері у другій дуелі в Донецьку команди мали продемонструвати, наскільки засвоїли попередні уроки. А вже завтра у Броварах суперники зіграють п’ятий матч серії до чотирьох перемог.

 

ТАБЛО

Чемпіонат України. «Плей–оф». Фінал (третій матч). «Донбас» — «Сокіл» — 0:4 (0:0, 0:3, 0:1; Шахрайчук, 23; Яковенко, 27; Касянчук, 28; Климентьєв, 49 (більш.)).

Серія до чотирьох перемог — 2:1.

* * *

КХЛ. Кубок Гагаріна. 1/4 фіналу. Схід. «Металург» (Мг) — «Авангард» — 3:5 (серія до чотирьох перемог — 1:3), «Ак барс» — «Трактор» — 2:3 (1:3).

* * *

НХЛ. Регулярний чемпіонат. «Оттава» — «Нью–Джерсі» — 0:1 (Понікаровський «НД» — 13.17, «0»).