Америка змусила Америко ділитися

20.03.2012

Минулого тижня ми повідомляли, що в Британії щасливий власник джекпоту поділився з друзями частиною свого виграшу, подарувавши понад 1,5 млн. доларів. І ось маємо новину з цієї ж царини, але протилежного змісту: в Америці грошовитого щасливчика ділитися з колегами змусив… суд.

Як повідомила газета «Нью–Йорк пост», суд присяжних у Нью–Джерсі зобов’язав будівельника Америко Лопеса віддати товаришам аж 20 млн. доларів із джекпоту лотереї «Мега мільйонз», зірваного ще у 2009 році. Тоді Лопес виграв загалом 77 мільйонів доларів, однак вирішив залишити п’ятьох друзяк ні з чим.

Америко стверджував, що зробив виграшну ставку самотужки, тож джекпот повинен належати йому в повному обсязі. Але адвокати його вже колишніх колег довели: квиток було придбано у складчину, отже, Лопес має розділити виграш із позивачами.

Річ у тім, що Америко Лопес та п’ятеро інших будівельників Нью–Джерсі скидалися на гру в лотерею впродовж довгих років. Щоразу купували по три квитки. А коли нарешті виявилося, що зірвано максимальний куш, Лопес приховав цей білет від товаришів. Тепер же, згідно з рішенням суду, кожен із п’яти позивачів отримає від Америко по чотири мільйони доларів.

«Вони пограбували мене!» — заявив обурений багатій після винесення вердикту.