ЦИТАТИ ТИЖНЯ

16.03.2012

Віктор Янукович,
Президент України
— про опозицію та можливість співпраці з нею:

— Я не знаю, в кого повернеться язик сказати щось проти. Яка тут може бути опозиція? Це ж не опозиція до мене чи до уряду — це опозиція до народу. Хай спробують. Я переконаний, що буде відповідна реакція від людей, якщо не зараз, то з часом.

(«Укрінформ»)

 

Володимир Литвин,
Голова Верховної Ради
— про те, що він не купував дорогий автомобіль перед виборами:

— Ви думаєте, що в мене серце — полум’яний мотор? Невже б я пішов на те, у чому мене звинувачують? Ну побійтеся Бога! Ви ж нормальні всі люди!

(УНІАН)

 

Євген Головаха,
заступник директора Інституту соціології
— про виклик усієї вченої ради інституту на допит в СБУ:

— Дві з половиною години я давав пояснення, які функції вченої ради, чим вона займається. Слідчий акуратно усе записував. Я дивлюся на нього і думаю: «Ти вляпався». А він дивиться і наче погоджується: «Так, я вляпався!»

(УНІАН)

 

Володимир Огризко,
колишній міністр закордонних справ
— про особливості Росії:

— Угро–фінська відрубність від тодішнього європейського простору, помножена на вдячно сприйнятий татаро–монгольський спосіб державного управління, сформували унікальний психотип населення, змінити який не змогла навіть києво–руська цивілізаційна місія.

(«День»)

 

Олександра Кужель,
громадський діяч
— про зміну влади:

— Навіть чоловік може змінити собі жінку, яка його не влаштовує. А народ політиків по п’ять років змінити не може. Є взагалі такі, що все свідоме життя сидять у депутатських кріслах.

(«Газета по–українськи»)