Врізати дуба заборонено!

16.03.2012

Влада італійського селища Фальчано–дель–Массіко, що в південному регіоні Кампанія за 50 км від Неаполя, заборонила його жителям... помирати. Таке офіційне розпорядження днями березня видав мер Джуліо Сезаре Фава.

Річ у тім, що в містечку, де мешкає 3800 людей, немає власного кладовища. Раніше небіжчиків із Фальчано ховали на цвинтарі сусіднього міста Карінола, однак тепер він переповнений і не приймає «гостей».

Влада Фальчано довго клопотала про розширення кладовища, однак кошти з державного бюджету так і не надійшли. Спорудження ж другого, власного, цвинтаря виявилося для маленького населеного пункту занадто дорогим задоволенням, повідомляє сайт Vesti.Ru. Тоді мер Фальчано і видав провокаційний наказ про заборону «залишати межі земного життя» — щоб привернути увагу громадськості до цієї проблеми.

Як іронізують місцеві ЗМІ, не встиг ще новий закон набути чинності, як люди вже почали його порушувати. Минулого тижня, всупереч розпорядженню мера, двоє людей похилого віку дозволили собі померти.