Прекрасна стать — менші заробітки

16.03.2012
Прекрасна стать — менші заробітки

Колишня американська порнозірка Саша Грей, яка рік тому оголосила про те, що залишає професію, тепер знімається в соціальній рекламі. Щоправда, з «профільним» присмаком. У ролику, знятому на замовлення бельгійського національного комітету Equal Pay Day («День рівної оплати»), знаменитість розгулює розкішним маєтком і розповідає про те, як прийшла у порноіндустрію, чим у своїй кар’єрі пишається. За задньому плані показують оголених чоловіків та інтимні сцени.

Усе це — не реклама «порнухи», а спроба привернути увагу до нерівності в оплаті праці чоловіків та жінок. Як з’ясували соціологи, навіть у розвинених країнах жінки й досі заробляють у середньому на 22% менше, ніж чоловіки. Чи не єдиною сферою, де представниці прекрасної статі є більш високооплачуваними, є саме порноіндустрія.

«Ця робота принесла мені не тільки успіх, а й купу грошей. Я справді люблю всякі брудні речі. Я висіла зв’язаною із кляпом у роті та 12–дюймовим фалоімітатором у дупі», — щиро описує про «переваги» своєї високооплачуваної професії Марина Енн Хенціс (це справжнє ім’я Саші Грей, якій, до слова, позавчора виповнилося 24 роки).

Наприкінці відео з’являється напис: «Порно — чи не єдиний шлях заробляти більше за чоловіків. Знайди альтернативу на equalpayday.be».