Дозаправка перед третім фронтом

15.03.2012

Практично в один час лідер українського чоловічого волейболу — харківський «Локомотив» — припинив боротьбу за перемогу в двох турнірах. Спершу «залізничники» спіткнулися у чвертьфіналі європейського Кубка виклику, а напередодні Міжнародного жіночого дня засмутили своїх шанувальниць поразкою московському «Динамо» на тій самій стадії «плей–оф» відкритого чемпіонату Росії. Щоправда, для наставника «Локо» Юрія Філіппова дві невдачі мають абсолютно різний смак.

«Із єврокубковим завданням ми не впоралися. Подвійно шкода, що поступилися ми команді, пройти яку нам було до снаги, — каже Філіппов в інтерв’ю «УМ». — Ми вели перед у всіх партіях, але зрештою програли «Політехніці варшавській» обидва матчі. Далася взнаки накопичена фізична та психологічна втома, адже «Локомотив» на максимумі виступав у всіх турнірах. Схоже, пік утоми припав саме на матчі з поляками».

Вочевидь «залізничникам» забракло резервістів, які повинні підтримати лідерів у вирішальний момент. «У нас досить довга лава запасних, і в грі були задіяні всі наші сили. Щоправда, серед гравців багато молоді, для якої досвід міжнародних змагань став неоціненною річчю. Можна сказати, що нинішній сезон — це крок у майбутнє», — каже тренер.

Що ж до першості Росії, то, попри сходження з «медальної» дистанції, керманич харків’ян заявив: завдання на цей турнір його підопічні перевиконали, підтвердили свою конкурентоздатність і, вийшовши до «плей–оф», показали, що волейбол в Україні живий.

Попереду у флагмана українського волейболу — не менш напружений графік. Наприкінці березня «Локо» очікує боротьба з краснодарським «Динамо» за місця з п’ятого по восьме в чемпіонаті РФ, а на початку квітня стартує «фінал чотирьох» української суперліги (нагадаємо, харків’яни потрапили туди без кваліфікаційної боротьби в «регулярці»). «У попередні п’ять місяців ми грали по два–три матчі щотижня, при цьому здійснювали велику кількість переїздів. Тож у паузі, що наразі виникла, намагаємося відновити втрачені кондиції. А нова боротьба на два фронти нас не лякає», — каже Юрій Філіппов.

Будь–який інший результат, окрім перемоги на внутрішній арені, в Харкові розцінять як провал. Що ж до змагань у Росії, то «пробитися у вісімку найкращих команд — це вже неабияке досягнення», — сказав тренер.