Я бомж, ось вам від мене «вай–фай»!

14.03.2012

Оригінальний спосіб підтримати малозабезпечених — хоча й дуже небагатьох — вигадали а американському місті Остін, штат Техас. Там маркетингова компанія BBH Labs задіяла групу безхатьків у ролі «роздавачів» мобільного інтернету.

Як повідомляє газета «Гаффінгтон пост», до участі в проекті залучили 13 місцевих бомжів. Їх вбрали у футболки з написом: «Мене звуть так–то, я 4G–хотспот. Код доступу — такий–то» і видали роутери (пристрої для поширення бездротового інтернет–з’єднання).

За невеликий грошовий внесок через СМС людина, що перебуває поблизу живого «хотспота», може підключитися до його роутера й увійти в інтернет через Wi–Fi зі свого мобільного телефона, ноутбука абощо.

Організатори називають проект благодійним. Адже всі пожертви, які зроблять користувачі інтернету, підуть у кишеню кожного з безпритульних «хотспотів». На сайті Homeless Hotspots можна ознайомитися з біографіями бідняків — учасників проекту, а також подивитися на карті, де в даний момент перебуває той чи інший «бездомний хотспот».

Окрім приватних юзерів, «інтернет–бомжі» вже встигли обслужити учасників конференції з питань інформатизації, що відбулася в Остіні. Деякі учасники цього зібрання похвалили фірму BBH Labs за те, що дала жебракам роботу. Інші ж, навпаки, розкритикували за «використання людей в полі обладнання».