НОВИНИ ПЛЮС

13.03.2012

Ув’язнення Тимошенко

Донька лідерки БЮТ Євгенія Тимошенко провела перше «велике» побачення з матір’ю в Качанівській колонії — триденне. Тимошенко–молодша вийшла із колонії вчора о 9.40 ранку, повідомила агенція «Інтерфакс–Україна». «Добре. Поспілкувалися... Мама — нічого, тримається. Зараз настрій кращий», — розповіла Євгенія.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Ніна Карпачова відвідала Качанівську колонію й поспілкувалася з екс–Прем’єром Тимошенко наодинці. «За результатами відвідування установи Карпачова визнала роботу установи та її персоналу, а також умови утримання засуджених належними та такими, що відповідають сучасному європейському рівню», — повідомила прес–служба Державної пенітенціарної служби.

Парламент

Фракція БЮТ наполягає на невідкладному розгляді постанови про виконання рекомендацій ПАРЄ. Про це на вчорашній погоджувальній раді у ВР заявив голова фракції Андрій Кожем’якін. Він нагадав, що фракція вже неодноразово намагалася поставити це питання на розгляд, так само і проект закону стосовно декриміналізації деяких статей Кримінального кодексу.

Тим часом ПАРЄ оприлюднила заяву, в якій із занепокоєнням констатувала відсутність прогресу у виконанні останньої резолюції.

Зустріч із Президентом

Президент відмовився від окремої зустрічі з керівниками опозиційних фракцій, як планувалося раніше. За повідомленням прес–служби глави держави, Віктор Янукович планує зустрітися з лідерами усіх фракцій. Розмова відбудеться сьогодні по обіді.

Шевченківський день

На річницю дня народження Тараса Шевченка, 9 березня, опозиційні сили провели дві акції біля пам’ятника Кобзареві в Києві. Вранці разом клали квіти та спілкувалися з прихильниками Олександр Турчинов, Арсеній Яценюк і Олег Тягнибок. А в обід мітингували націонал–патріоти — УНА–УНСО, УНП, учасники акції «Україна без Кучми» 2001 року та ін.