«Ющенко знає: його отруєння — справа рук Путiна»

13.03.2012

У тижневику «Бульвар Гордона» надрукувано iнтерв’ю опального росiйського олiгарха Бориса Березовського, який мешкає нинi в Лондонi. Серед коментарiв та оцiнок, якi БАБ дає щодо подiй в Українi за попереднi роки, з традицiйною для нього вiдвертiстю Борис Абрамович говорить про отруєння Вiктора Ющенка — людини, «яку росiйськi спецслужби хотiли отруїти, вбити» (це цитата з Березовського).

 

— Ви в це вірите? — перепитує Дмитро Гордон спiврозмов­ника.

— Жодних сумнівів у мене в цьому немає, і, до речі, я вам ра­джу переглянути документальний фільм «Путін, Росія і Захід», який зараз кожного тижня показують по Бі–Бі–Сі–2, — надзвичайно цікаво! Нарешті вони вказують пальцем на головного злочинця Росії, показують вибухи житлових будинків, захоплення заручників «Норд–осту», події в Грузії та Україні, і сліди в одну і ту саму точку ведуть — у саму вершину вертикалі.

— Отже, за замахом на Ющенка стоять саме російські спецслужби?

— Звичайно, і в фільмі це дуже яскраво продемонстровано — там показано зустріч знівеченого Ющенка з Путіним, коли після перемоги на президентських виборах він приїхав до Москви.

— Перший візит його...

— Так, і там така людська трагедія, що навіть цей гебешник, в очі якого на зорі його президентської кар’єри зазирнув пан Буш, розглянувши нібито там душу, не витримав погляду Ющенка — перед камерою просто не витримав і відвів очі. Так що все видно. Приголомшливий епізод, і очевидно, що Ющенко знає: його отруєння — справа рук Путіна. Господи, такі кадри — Голлівуд відпочиває!..