«Капуста» в чорному

13.03.2012
«Капуста» в чорному

Паризький тиждень моди сезону осінь–зима/2012—2013 багатьох модників розчарував. Особливо яскравих знахідок дизайнери (а в столиці Франції свої колекції презентують найкращі) не продемонстрували, несподіваних тенденцій... також. Наступного холодного сезону в моді будуть переважно темні барви і класичний чорний. А з матеріалів безсумнівними хітами Паризького тижня стали оксамит і натуральна шкіра, з якої варто шити буквально всі предмети гардеробу: сукні (як у колекції Trussardi), брюки (Balmain), топи (Michael Kors) тощо.

Традиційно дизайнери намагалися привабити вибагливу публіку якщо не оригінальними моделями одягу, то принаймні цікавим шоу. Креативний директор модного будинку Louis Vuitton Марк Джейкобс, який для колекції цього разу обрав тему ретро, викотив на подіум... справжній паровоз. Нагадаємо, «Луї Віттон» свого часу починався з валіз та дорожніх несесерів. Сучасна жінка–мандрівниця від LV теж надає перевагу не дрібним клатчам, а досить об’ємним саквояжам, взуваючи для ансамблю туфлі з «обрізаними» квадратними носаками. Одяг... а ля «капуста»: багатошаровість, завищена талія, спідниці–кльош. І вигадливі капелюшки.

Багатошаровості надав перевагу й Карл Лагерфельд у своїй колекції для Chanel. На антураж дизайнер укотре не поскупився... моделі дефілювали серед величезних кольорових кристалів. Натомість творчий задум Лагерфельда виявився досить далеким від класичних канонів «Шанель» — ніякої жіночності й забагато строкатості.

Несподівано високо критики оцінили другу колекцію репера Каньє Уеста, який значно виріс як дизайнер порівняно з першим «глевким млинцем».

І вже традиційно переважно схвальні епітети від модниць отримав ліванський кутюр’є Елі Сааб, який знову продемонстрував ніжну, жіночну й дуже «носибельну» колекцію. Щоправда, роздратував захисників тварин великою кількістю хутра. Зате вечірні сукні, як завжди, були бездоганно прекрасними.