Це ж елементарно, Люсі!

01.03.2012
Це ж елементарно, Люсі!

Люсі Ліу — нове прочитання доктора Ватсона.

Шалений успіх двох коротких сезонів серіалу «Шерлок», знятого британським каналом Бі–Бі–Сі, спонукав і американців створити власну версію пригод знаменитого детектива. Як повідомляє сайт Hollywood Reporter, канал Сі–Бі–Ес працює над серіалом під назвою «Елементарно». Як і британський телеканал, американці переносять Холмса й Ватсона у наш час — із загадковими файлами в ноутбуках, інтернет–блогами замість ранкової «Таймс», генетичними експериментами над «собакою Баскервілів» тощо.

Якщо у версії Бі–Бі–Сі Шерлока Холмса грає чарівний Бенедикт Камбербетч, то в Сі–Бі–Ес головну роль виконає Джоні Лі Міллер, відомий за серіалом «Правосуддя Декстера». А ось доктора Ватсона — Холмсового супутника — у США втілюватиме... жінка. Саме такий поворот у сценарії запропонував його автор Роберт Догерті. Отже, слово «елементарно» від Шерлока найчастіше чутиме Люсі Ліу — 43–річна американська кінозірка китайського походження, відома за фільмами «Вбити Білла» та «Ангели Чарлі».

Замість військового лікаря, який у первинному варіанті від Артура Конан Дойла оговтується в Лондоні після бойового поранення і стає асистентом геніального детектива, , американський Холмс, який веде розслідування в Нью–Йорку, отримує непитущу партнерку з фахом хірурга. Героїню Ліу позбавили ліцензії на медичну практику після смерті пацієнта.

Пілотні серії зніматиме режисер «Дек­стера» Майкл Куеста.