Останній крок

01.03.2012

Попри те, що донеччани забронювали собі місце у чвертьфіналі за тур до завершення другого раунду, останній матч у «топ–16» мав для них важливе значення. Підопічні Саші Обрадовича мали за мету випередити в боротьбі за першу позицію в групі підмосковні «Хімки», а для цього необхідно було здолати на виїзді «Аріс».

Команда з Салонік, десятиразовий чемпіон Греції, нині переживає не найкращі часи, та і в Єврокубку вже ні на що не претендувала. Лише 1100 відданих фанів прийшли підтримати «жовто–чорних», але гості з Донбасу їх розчарували, впевнено здобувши п’яту перемогу в шести зустрічах другого групового етапу. Віце–чемпіон України виграв стартові три чверті, повівши в рахунку з різницею в 17 очок, і лише після цього дозволив собі дещо розслабитися в останній десятихвилинці.

У другій зустрічі в групі J «Хімки» здолали французький «Асвел», але все ж поступилися «Донецьку» чільною позицією за особистими дуелями. У Росії господарі перемогли «+13», але українська команда на своєму майданчику взяла реванш «+18».

У чвертьфіналі на «тигрів» чекають два побачення з «Лєтувос рітас» із Вільнюса. Перша гра відбудеться в литовській столиці 20 березня, а друга — за тиждень у Донецьку. Учасника «фіналу чотирьох» суперники визначать за різницею закинутих і пропущених м’ячів за підсумком двох зустрічей, тож у кожній із них може бути зафіксована нічия.

Також до наступного кола вийшла й «Валенсія» Сергія Ліщука. Позавчора українець шістьма очками допоміг іспанському клубу здобути шосту перемогу поспіль. На чвертьфінальній стадії левантійці зіграють із командою «Будучность» із Чорногорії.

 

ТАБЛО

Єврокубок. Чоловіки. «Топ–16» (2–й груповий етап). 6–й тур. Група J. «Асвел баскет» (Франція) — «Хімки» (Росія) — 79:83, «Аріс» (Греція) — «Донецьк» (Україна) — 66:77 (18:24, 16:17, 11:21, 21:15; Дейвіс (19) — Каррі (15), Глєбов, Авдалович (по 11)).

Підсумкове становище: «Донецьк», «Хімки» — 5 перемог/1 поразка, «Асвел баскет», «Аріс» — 1/5.

* * *

Українська чоловіча суперліга. «Дніпро» — «Черкаські мавпи» — 84:85, «Будівельник» — «Ферро» — 115:72, «Кривбас–баскет» — «Одеса» — 85:75, «Азовмаш» — «Політехніка–Галичина» — 85:69 (білошкірий американець Метт Уолш у першому матчі за маріупольців набрав 9 очок за 17 хвилин).