Такі різні Адами Сендлери

29.02.2012
Такі різні Адами Сендлери

Лауреатів 33–ї антипремії «Золота малина» цього року вперше назвуть 1 квітня — в День дурня (тоді як досі «малини» роздавали напередодні «Оскарів»). Однак організатори ганебної відзнаки вирішили все ж не надто відриватися від головної «оскарівської» церемонії і позавчора оголосили принаймні номінантів «Анти–Оскара».

Судячи з усього, головним невдахою стане 45–річний актор Адам Сендлер. Принаймні наразі він побив рекорд за кількістю номінацій на «Золоту малину» — 14. Критики визнали провальною його роботу у фільмах «Прикинься моєю дружиною», «Бакі Ларсон: Народжений бути зіркою» і «Такі різні близнюки» («Джек і Джил»), де Адам зіграв як чоловіка, так і жінку. Відтак Сендлер проходить як претендент на ганебні пластикові статуетки в категоріях «найгірший актор», «найгірша актриса», «представник найгіршого дуету», продюсер, сценарист та учасник акторського ансамблю. Раніше антирекорд за номінаціями належав Едді Мерфі.

Сайт «Кінопоіск» інформує, що комедія режисера Денніса Дугана «Такі різні близнюки» отримала дванадцять номінацій із десяти (!) можливих. Тобто фільм фігурує по двічі у двох ганебних категоріях. І це при тому, що в прокаті картина зібрала понад $142 млн. (бюджет — $79 млн.).

Серед інших номінантів на антипремію — фільми «Старий Новий рік», «Трансформери–3», «Сутінки. Сага. Світанок: Частина 1»; актори першого плану Ніколас Кейдж, Расселл Бренд, Тейлор Лотнер, Нік Свардсон; акторки Мартін Лоуренс, Сара Джесіка Паркер, Крістен Стюарт і навіть екс–кандидатка в президенти США Сара Пейлін (фільм «Непереможний»).

За ролі другого плану насміхаються зокрема над Кеті Холмс та Ніколь Кідман («Прикинься моєю дружиною»).